Hollolan rekkaturma herätti vilkasta keskustelua verkossa

Nina Räty

Salpakankaalla valtatie 12:n ja Tiilijärventien valo-ohjatussa risteyksessä sattui maanantaina iltapäivällä vakava liikenneonnettomuus. Lahden suunnasta tullut rekka törmäsi Tiilijärventieltä tulleeseen henkilöautoon, jonka kuljettaja menehtyi törmäyksessä. Rekan kuljettaja loukkaantui vakavasti.

Rekkaturmasta kirjoitetut jutut keräsivät Etelä-Suomen Sanomien verkkosivuilla runsaasti kommentteja.

Pitäisi punaisia päin ajavia rangaista huomattavasti kovemmin. Nykyään sitä ei edes valvota mutta jos punaisia päin ajamisesta saisi vähintään 3kk ajokieltoa pelote voisi toimia ennaltaehkäisevästi.

Käännyn päivittäin Keskikankaan tai Messiläntieltä vasemmalle Lahteen päin. Vuosien kokemuksella katson tosi tarkkaan sekä vasemmalle että oikealle, ennen kuin käännyn. Isot ajoneuvoyhdistelmät ajavat hyvin usein päin punaisia Valtatie 12 :sta Salpankankaan ja Lahden välillä.

Valojen vaihtumisviive on mitätön tuossa risteyksessä. Kun rekat ja muut piittaamattomat vanhoilla vihreillä kuitenkin ajavat menemään, niin pitäisi viiveen olla pitempi kuin nykyinen, missä vihreä vaihtuu sekunnin myöhemmin kuin punainen valtatielle.

On ne vähän oudot valot, yölläkin joutuu seisomaan punaisissa vaikka kuinka kauan, vaikka ketään ei tule mistään.

Se nyt kuitenkin on jatkuvasti kaikkien nähtävissä, että raskas liikenne painaa punaisia päin erittäin yleisesti. Niin tekee usein kylläkin muukin liikenne. Kun itse on mennyt keltaisilla läpi, niin yleensä perässä kaksi henkilöautoa köröttelee kaikessa rauhassa ja siis täysin päin punaisia.

Kyllä liikennevalot Hollola–Lahti ovat onnettomat. Ymmärrän hyvin 70 tonnin ajoneuvon kuljettajaa, kun pääväylällä pitäisi olla vihreä aalto. Eihän tuollaista massaa pitäisi kiihdyttää 70:iin kuin kerran tuolla välillä. Valot eivät rytmity 70:n nopeuteen.

Lisää valvontaa teiden päälle ja kamerat kuvaamaan punasia päin ajavat.

Se uusi läpikulkutie vasta onkin siltoja ja risteyksiä täynnä. Ongelma siirtyy vain toiseen paikkaan. Punaisia päin ajaminen on melkein sääntö eikä poikkeus Mytäjäisten risteyksessäkin.

Nopeudet tuolla(kin) tiellä sellaisia, että onhan se vaikeaa saada iso ajoneuvo pysähtymään valoihin. Jos ajat nopeusrajoituksen mukaan, niin taatusti puskevat rekat ohi.

45 vuotta asunut vt. 12:n kupeessa… onnettomuuksia sattunut paljon juuri punaisia päin ajaessa… nyt kuoli hyvä ystävä. Mihin ihmisillä on niin kiire, että toinen menettää henkensä sen vuoksi???

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Demarit väläyttää terveyskeskuspalveluiden palauttamista yhtymältä kaupungille
 2. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 3. Pienessä korttelissa sijaitsee Tallinnan kulttuurin sydän – Telliskivi voitti New Yorkin, kun Fotografiska avasi ensimmäisen sivumuseonsa Tallinnaan
 4. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 5. Kansallispuvut saivat kyytiä Lahden Uudenkylän juoksutapahtumassa – "Eihän tässäkään ole järjen hiventäkään, mutta hauskaa on"
 6. Kaksi ruorijuoppoa kiinni Päijänteellä – toinen puhalsi seulonta-alkometriin isot lukemat
 7. Kuntouttava työtoiminta lisää itseluottamusta ja auttaa arjen hallinnassa
 8. Valko-Venäjän viralliset tulokset epäilyttävät: Lukashenkolle neljä viidesosaa äänistä
 9. Salpauksen alueella Lahdessa puhdistetaan maaperää öljystä
 10. Lahtelainen Eeva Silvennoinen, 92, valtuutti lapset hoitamaan asiansa, kun tytär ehdotti sitä – "Ei se tuntunut yhtään loukkaavalta"
 11. Pääkirjoitus: Hennan toivo Nurmijärvi-ilmiössä?
 12. Koulu alkaa Lahdessa uuden normaalin mukaisesti – ulkomaanmatkan jälkeisestä karanteenista odotetaan vielä virallista ohjetta
 13. Yksi kuljetettiin sairaalaan liikenneonnettomuudesta
 14. Välineinä hoitavat kädet ja pienen pienet neulat – akupunktiohoitaja Taru Oravalan matka kiinalaisen lääketieteen pariin kesti kauan ja meni mutkien kautta
 15. Lähijunat siirtyvät talviaikatauluihin, vaikuttaa myös Z- ja G-juniin

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.