Lahden seurakuntayhtymä aikoo järjestää kaupunkifestivaalin

Heidi Malin

Lahden seurakuntayhtymä aikoo järjestää ensi toukokuussa yhdessä Suomen Lähetysseuran ja Lahden kaupungin kanssa Lähetysjuhlat, joiden teemana on "Missä taivas on?". Tapahtuma sijoittuu Ristinkirkkoon ja Lahden keskustan alueelle.

Seurakuntayhtymä aikoo jatkaa säästölinjalla myös kiinteistöjensä suhteen. Yhtymässä toimii kaksi työryhmää, kiinteistötyöryhmä ja sen alaisuuteen leirikeskustyöryhmä, joiden tehtävänä on valmistella kiinteistöjen vähentämistä vajaalla kolmanneksella seuraavan kahdeksan vuoden aikana.

Lahden yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi keskiviikkona seurakuntayhtymälle talousarvion ja toimintasuunnitelman vuodelle 2020. Talousarviossa kirkollisverotulojen määräksi on arvioitu 17,9 miljoonaa euroa ja toimintamenoiksi 21,3 miljoonaa euroa.

Lisäksi Lahden seurakuntayhtymä siirtyy vuodenvaihteessa Tampereen hiippakunnasta Mikkelin hiippakuntaan. Muutos on hallinnollinen, eikä se juurikaan vaikuta seurakuntalaisten ja kaupunkilaisten arkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Seurahuoneella kokoontunut vihreiden ministeriryhmä esitti ympäristövaateita syksyn budjettiriiheen ja kehui kaupungin ympäristötoimia –  sisäministeri Ohisalo: "Moni voisi ottaa oppia Lahdesta"
 2. Päijät-Hämeessä todettu yksi uusi koronavirustartunta – 26 hyvinvointiyhtymän työntekijää karanteenissa
 3. Lahden Demarit väläyttää terveyskeskuspalveluiden palauttamista yhtymältä kaupungille - myös vasemmistoliitto olisi valmis irrottamaan Lahden peruspalvelut ”villiintyneestä yhtymästä”
 4. Koronavilkku-sovellukselle tavoitellaan miljoonaa käyttäjää kuukaudessa – käyttö ei vaadi henkilötietoja
 5. Leo Laakko ja Kari Onninen edustavat Päijät-Hämettä Ilomantsin karhunveistokilpailuissa
 6. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 7. Suomessa kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemaa ja 17 tartuntaa – TS: Turkuun Skopjesta palanneen lentokoneen matkustajista monella koronatartunta
 8. Hämeen kauppakamari vauhdittaa yritysten hallitustyöskentelyä – hanke on yrityksille maksuton
 9. Tuore tutkimus: Moni nuori haluaisi itsenäistyä jo 18-vuotiaana, mutta aikataulu toteutuu harvoin – "Nuoria huolettavat etenkin rahaan liittyvät asiat"
 10. Kaksi ruorijuoppoa kiinni Päijänteellä – toinen puhalsi seulonta-alkometriin isot lukemat
 11. Ari Helmisen uutisanalyysi: EU tuo apua tulevaisuusinvestointeihin – Vanhasen kassakaapissa riskiskenaariot, joihin ei ole kaavaa
 12. Kuvatempaus: Saitko komean sienisaaliin? Lähetä meille kuva
 13. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 14. Salpauksen alueella Lahdessa puhdistetaan maaperää öljystä
 15. Kansallispuvut saivat kyytiä Lahden Uudenkylän juoksutapahtumassa – "Eihän tässäkään ole järjen hiventäkään, mutta hauskaa on"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.