Lahtelaiselle ekokampaajalle tullaan matkojenkin päästä – "Ekokampaajista on hirveä työvoimapula"

Kampaamoyrittäjä Silja Mustonen sai idean ekokampaanosta sen jälkeen, kun hän oli allergisoitunut kampaamoissa yleisesti käytetyille kemikaaleille. Minni Salminen

Minni Salminen

Villähteellä sijaitsevan Ekokampaamo SilMun yrittäjä Silja Mustonen allergisoitui erittäin pahasti kampaamokemikaaleille.

- Koko keho reagoi kemikaaleihin. Olin tilanteessa, jossa piti miettiä jotain muuta ja sain ahaa-elämyksen. Pidän hiustenlaitosta ja ihmisten kanssa tekemisestä, ja halusin jatkaa työtäni. Päätin hakeutua Helsinkiin ekokampaamokoulutukseen, ja siitä se lähti. Nyt olen aivan liekeissä. Ekokampaajana mietitään asiakasta vähän eri kantilta ja paneudutaan ehkä enemmän kokonaisvaltaisempaan hoitoon. Mietimme hiusten ongelmia ja sitä, mistä ne johtuvat. Aina se hiusten ulkomuoto ja ulkoinen kauneus ei ole ehkä se ihan tärkein asia, eli mietimme myös hyvinvointia ja hyvää oloa, Mustonen kuvailee Radio Voiman haastattelussa.

Ekokampaajia kaivataan Mustosen mielestä lisää.

- Alkaa olla tilanne, jossa ekokampaajista on hirveä työvoimapula. Heitä tarvittaisiin enemmän. Nuori sukupolvi on varmasti kiinnostunut enemmän tästä puolesta, jossa säästetään luontoa ja tehdään töitä ilman kemikaaleja. Siinä on myös monta hyvää eettistäkin puolta.

SilMu sijaitsee rauhoittavassa miljöössä Villähteellä 100-vuotiaassa talovanhuksessa.

- Ilokseni olen saanut huomata, että listat ovat erittäin täynnä. Ekokampaajalle tullaan ihan matkojen päästä. Minulla käy asiakkaita paljon Asikkalasta, Järvelästä, Orimattilasta, Iitistä ja Lahdesta. Monet haluavat tulla katsomaan tätä, kun tämä poikkeaa paljon tavallisesta kampaamosta, viittaa Mustonen tunnelmaan ja ympäristöön.

Pikkujoulukampaukset valmistuvat ekokampaamossa samaan tyyliin kuin perinteisessä kampaamossa.

- Kampaukset eivät eroa millään lailla, mutta toki vahva lakka meiltä puuttuu. Vahvaa lakkaa ei luonnonkosmetiikan puolella valitettavasti ole. Kampauksissa joudumme tukeutumaan vähän hellävaraisempiin lakkoihin. Meillä on pelkästään pumppulakat käytössä, ja silloin kampaus jää luonnollisemmaksi, Mustonen kertoo.

Ekokampaaja muistutti ,että kasviväreille ja luonnonkosmetiikalle voi myös olla allerginen.

- Allergiavapaata tämä ei missään nimessä ole, mutta yleisesti hyvin siedettyä. Toki jos on allergisoitunut jollekin kasville, niin silloin kasviväri on huono vaihtoehto. Ekokampaajan palvelut ovat kuitenkin vaihtoehtoja, eivätkä niinkään korvaavia. Värjäykset eivät ole todellakaan samanlaisia, vaan aivan erilaisia. Väriä niissä joka tapauksessa tulee, väri vaan on enemmän luonnonmukainen, Mustonen vinkkasi.

Perinteinen Väentupien joulutapahtuma Joulupuodit ja Kahvitupa la 30.11.2019 klo 12-17 Villähteentie 452 (Erstaan kartanon vieressä).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. FC Lahden kulmapotkumaestro sai kehut voiton jälkeen – "Jos tuollaisia palloja tulee lisää, kyllä me niistä maaleja tehdään"
 2. Tulevaisuuden keskussairaalalle muurattiin peruskivi koronan vuoksi jälkikäteen Lahdessa
 3. Koiviston auton kuljettajat huolissaan työturvallisuudesta – vain harva matkustaja käyttää maskia: "Olemme kohta kaikki karanteenissa eivätkä bussit kulje"
 4. Lahdessa on nyt poikkeuksellisen paljon rottia – epäsiistit pihat ja jätekatokset houkuttelevat tuholaisia
 5. Tappioton putki jatkuu - FC Lahdelle komea kotivoitto
 6. Lahden Ahkeran 16-vuotias Ilona Mononen kiri komeasti SM-hopealle
 7. Kaksi peräänajoa Nelostiellä, molemmat onnettomuuspaikat raivattu ja liikenne sujuu
 8. Puolustusvoimat ei luovukaan Hälvälän harjoitusalueesta, taustalla "muuttunut tarve"
 9. Fc Lahden otteet pitivät - katso kuvat voittoisasta ottelusta Lahdessa
 10. Käräjäoikeus vangitsi tällä viikolla kaksi lahtelaismiestä epäiltyinä muun muassa pyörävarkauksista – poliisin hallussa on pyöriä, joiden alkuperä ei tiedossa
 11. Lahden eteläisen kehätien varrelle tulee opiskelijoiden suunnittelemaa taidetta – betoni peittyy näyttävillä maalauksilla
 12. Perussuomalaisilla 24 kuntavaaliehdokasta Lahdessa
 13. Aste räppää Ace Cornerilla lauantaina, Headland siirtyy ensi kesään
 14. Päijät-Hämeen maakuntajohtaja vaatii valtiolta nopeita työllisyystoimia – "Kriisi on päällä ja työttömyys on 1990-luvun lamavuosien tasolla"
 15. Eläkeputken poisto ja ansiosidonnaisen porrastus VM:n rohtoja työllisyyteen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.