Lahtelaiselle ekokampaajalle tullaan matkojenkin päästä – "Ekokampaajista on hirveä työvoimapula"

Kampaamoyrittäjä Silja Mustonen sai idean ekokampaanosta sen jälkeen, kun hän oli allergisoitunut kampaamoissa yleisesti käytetyille kemikaaleille. Minni Salminen

Minni Salminen

Villähteellä sijaitsevan Ekokampaamo SilMun yrittäjä Silja Mustonen allergisoitui erittäin pahasti kampaamokemikaaleille.

- Koko keho reagoi kemikaaleihin. Olin tilanteessa, jossa piti miettiä jotain muuta ja sain ahaa-elämyksen. Pidän hiustenlaitosta ja ihmisten kanssa tekemisestä, ja halusin jatkaa työtäni. Päätin hakeutua Helsinkiin ekokampaamokoulutukseen, ja siitä se lähti. Nyt olen aivan liekeissä. Ekokampaajana mietitään asiakasta vähän eri kantilta ja paneudutaan ehkä enemmän kokonaisvaltaisempaan hoitoon. Mietimme hiusten ongelmia ja sitä, mistä ne johtuvat. Aina se hiusten ulkomuoto ja ulkoinen kauneus ei ole ehkä se ihan tärkein asia, eli mietimme myös hyvinvointia ja hyvää oloa, Mustonen kuvailee Radio Voiman haastattelussa.

Ekokampaajia kaivataan Mustosen mielestä lisää.

- Alkaa olla tilanne, jossa ekokampaajista on hirveä työvoimapula. Heitä tarvittaisiin enemmän. Nuori sukupolvi on varmasti kiinnostunut enemmän tästä puolesta, jossa säästetään luontoa ja tehdään töitä ilman kemikaaleja. Siinä on myös monta hyvää eettistäkin puolta.

SilMu sijaitsee rauhoittavassa miljöössä Villähteellä 100-vuotiaassa talovanhuksessa.

- Ilokseni olen saanut huomata, että listat ovat erittäin täynnä. Ekokampaajalle tullaan ihan matkojen päästä. Minulla käy asiakkaita paljon Asikkalasta, Järvelästä, Orimattilasta, Iitistä ja Lahdesta. Monet haluavat tulla katsomaan tätä, kun tämä poikkeaa paljon tavallisesta kampaamosta, viittaa Mustonen tunnelmaan ja ympäristöön.

Pikkujoulukampaukset valmistuvat ekokampaamossa samaan tyyliin kuin perinteisessä kampaamossa.

- Kampaukset eivät eroa millään lailla, mutta toki vahva lakka meiltä puuttuu. Vahvaa lakkaa ei luonnonkosmetiikan puolella valitettavasti ole. Kampauksissa joudumme tukeutumaan vähän hellävaraisempiin lakkoihin. Meillä on pelkästään pumppulakat käytössä, ja silloin kampaus jää luonnollisemmaksi, Mustonen kertoo.

Ekokampaaja muistutti ,että kasviväreille ja luonnonkosmetiikalle voi myös olla allerginen.

- Allergiavapaata tämä ei missään nimessä ole, mutta yleisesti hyvin siedettyä. Toki jos on allergisoitunut jollekin kasville, niin silloin kasviväri on huono vaihtoehto. Ekokampaajan palvelut ovat kuitenkin vaihtoehtoja, eivätkä niinkään korvaavia. Värjäykset eivät ole todellakaan samanlaisia, vaan aivan erilaisia. Väriä niissä joka tapauksessa tulee, väri vaan on enemmän luonnonmukainen, Mustonen vinkkasi.

Perinteinen Väentupien joulutapahtuma Joulupuodit ja Kahvitupa la 30.11.2019 klo 12-17 Villähteentie 452 (Erstaan kartanon vieressä).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Rapistuva Pyhäniemen kartano odottaa remonttia – "Kokonaisilme siellä on synkän näköinen"
 2. Mattssonin Luomumarjatilalla Asikkalan Kurhilassa avattiin lettukahvilan ovet, "roskainen" lettutaikina herättää kummastusta
 3. Suora lähetys: Lahden Reipas kohtaa tänään vieraissa Kultsu FC:n - seuraa ottelua tästä
 4. Käräjäoikeus tuomitsi muun muassa Lahdessa alaikäisiä tyttöjä kosketelleelle miehelle lisää istuttavaa
 5. Pienikin promillemäärä vaikuttaa ajokykyyn – rattijuopumuksia todetaan joka kesä lähes 18 500
 6. Huumekuskin autosta löytyi nyrkkirauta Lahdessa
 7. Asikkalassa toista autoa tölväissyt rattijuoppo jäi poliisin haaviin
 8. Hollolalaiset Paula ja Antti päättivät, että vihkiminen on joka tapauksessa sovittuna päivänä – elokuussa häitä järjestetään taas enemmän, osa siirsi häänsä ensi vuoteen asti
 9. Lahti Ringeten tähtipelaaja Niina Piiroinen vaihtaa seuraa – siirtyy pelaamaan legendojen rinnalle
 10. Lukijalta: Vääksyssä toimittiin kuin ostettaisiin auto huoltoineen ilman varmuutta tulevista osamaksuista
 11. Hollolan Kiikunlähteelle johtava Kiikuntie rajataan vain asukkaiden käyttöön – autot on jatkossa pysäköitävä yli kilometrin päähän lähteestä
 12. Juhani Honkanen kunnostaa soittajapojan veistosta Taarastissa – "Se on Nastolan kuvatuimpia kohteita, jonka edessä ikuistavat itsensä rakastavaiset ja eroavaiset"
 13. Luonnonnurmella harjoitellut Reipas yrittää kääntää junan suunnan, Kultsu – FC–Reipas lauantaina ESS:n livepelinä kello 14
 14. Sysmässä lammaspaimenlomalla saa ottaa rennosti – "Tärkein tehtävä on paijailla lampaita ja nauttia niiden huomiosta"
 15. Uhrit ovat rohkaistuneet – seksuaalirikoksista tehtiin viime vuonna kolmannes enemmän rikosilmoituksia kuin vuonna 2017

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.