Raksa-messuilla esitellään keinoja hillitä asumisen kasvihuonekaasupäästöjä

Kodin lämmitysratkaisuilla voidaan vaikuttaa omaan hiilijalanjälkeen. Kai Sinervo

Minna Krupka

Lappeenrannan teknillisen yliopiston CleanAcceptance-hanke järjestää kuluttajille ja ammattilaisille tarkoitetun seminaarin Lahden Raksa-messuilla perjantaina. Seminaarin teemana on Ilmastoystävällistä asumista - kotitaloudet energiamurroksen edelläkävijöiksi.

Asuminen ja liikenne ovat yksittäisen ihmisen suurimpia kasvihuonekaasupäästöjen lähteitä. Seminaarissa kuullaan niin uusista teknologisista keinoista pienentää asumisen kasvihuonekaasupäästöjä kuin näiden keinojen kokeilevasta kehittämisestä. Miten asuminen muuttuu ja miten teknologia auttaa tässä haasteessa? Mikä on kotitalouksien rooli ilmastonmuutoksen hillinnässä ja kuinka paljon yksittäisen ihmisen valinnoilla todella on merkitystä?

Seminaarissa näihin kysymyksiin tuovat näkökulmansa yliopiston tutkijat sekä yritystoimijat Keskolta ja Lahti Energialta.

Seminaari järjestetään perjantaina 9. maaliskuuta kello 13–15 Raksa-messujen yhteydessä Lahden messukeskuksen kokoustiloissa. Kaikille avoin seminaari on maksuton ennakkoon ilmoittautumalla viimeistään keskiviikkoon 7.3. mennessä. Ilmoittautuneille myös ilmainen sisäänpääsy Raksa-messuille.

Tarkan ohjelman ja ilmoittautumisohjeet löydät verkosta täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Seurahuoneella kokoontunut vihreiden ministeriryhmä esitti ympäristövaateita syksyn budjettiriiheen ja kehui kaupungin ympäristötoimia –  sisäministeri Ohisalo: "Moni voisi ottaa oppia Lahdesta"
 2. Päijät-Hämeessä todettu yksi uusi koronavirustartunta – 26 hyvinvointiyhtymän työntekijää karanteenissa
 3. Lahden Demarit väläyttää terveyskeskuspalveluiden palauttamista yhtymältä kaupungille - myös vasemmistoliitto olisi valmis irrottamaan Lahden peruspalvelut ”villiintyneestä yhtymästä”
 4. Koronavilkku-sovellukselle tavoitellaan miljoonaa käyttäjää kuukaudessa – käyttö ei vaadi henkilötietoja
 5. Leo Laakko ja Kari Onninen edustavat Päijät-Hämettä Ilomantsin karhunveistokilpailuissa
 6. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 7. Suomessa kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemaa ja 17 tartuntaa – TS: Turkuun Skopjesta palanneen lentokoneen matkustajista monella koronatartunta
 8. Hämeen kauppakamari vauhdittaa yritysten hallitustyöskentelyä – hanke on yrityksille maksuton
 9. Tuore tutkimus: Moni nuori haluaisi itsenäistyä jo 18-vuotiaana, mutta aikataulu toteutuu harvoin – "Nuoria huolettavat etenkin rahaan liittyvät asiat"
 10. Kaksi ruorijuoppoa kiinni Päijänteellä – toinen puhalsi seulonta-alkometriin isot lukemat
 11. Ari Helmisen uutisanalyysi: EU tuo apua tulevaisuusinvestointeihin – Vanhasen kassakaapissa riskiskenaariot, joihin ei ole kaavaa
 12. Kuvatempaus: Saitko komean sienisaaliin? Lähetä meille kuva
 13. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 14. Salpauksen alueella Lahdessa puhdistetaan maaperää öljystä
 15. Kansallispuvut saivat kyytiä Lahden Uudenkylän juoksutapahtumassa – "Eihän tässäkään ole järjen hiventäkään, mutta hauskaa on"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.