Antti Tuiskulta vielä uutta musiikkia ennen taukoa, miestä ei luultavasti nähdä Lahdessa sauvamiehenä ensi vuonna

Lahden huhtikuuhun mahtuu kova kattaus nimekkäitä artisteja, muun muassa Antti Tuisku. Sami Lettojärvi

Eeva Ristkari

Suomen kenties kuumin poptähti Antti Tuisku teki debyyttinsä Suomen hiihtomaajoukkueen huoltojoukoissa naisten 10 kilometrin kisassa Salpausselällä sunnuntaina.

Miten pääsit sauvamieheksi?

- Olen vuosia tehnyt päämäärätietoista työtä sen eteen, että uin hiihtopiireihin sisälle. Toki mulla on tuttuja hiihtäjiä jo entuudestaan, Antti Tuisku kertoo haastattelussa.

Tuisku sanoo suhtautuvansa omaan työhönsä kuin huippu-urheiluun, jossa pitää treenata todella kunnianhimoisesti.

- Yksi syy, miksi olen halunnut olla näkyvästi kannustamassa hiihtoa, on, että se on ollut vuosia aliarvostettu laji. Onneksi nyt ollaan menossa parempaan suuntaan.

Tuisku kertoo harjoitelleensa jo reilun puoli vuotta Mun on pakko twerkkaa -areenakiertuettaan varten. Mukana on ollut peräti kolme valmentajaa. Yhdeksän paikkakunnan kiertue pysähtyy 20. huhtikuuta Lahti-hallissa ja päättyy toukokuussa kahteen keikkaan Hartwall-areenalla. Kappaleita kiertueen keikka sisältää noin 25.

Kevään areenakiertueen jälkeen, kun Provinssi-festarin esiintyminen on ohi, Tuisku aikoo jäädä pidemmälle tauolle. Suunnitelmissa on lähteä pariksi kuukaudeksi reissuun. Syksyllä häntä kiinnostaa hypätä koulun penkille opiskelemaan jotakin hyvinvointiin tai liikuntaan liittyvää.

Helmikuussa Tuiskulta julkaistiin uusi kappale Vedän sut henkeen, ja Tuiskun mukaan uutta musiikkia on luvassa lisääkin. Mahdollisesti jopa parin biisin verran.

- Toinenkin kappale odottaa päivänvaloa, mutta kun Provinssin keikka on ohi ja tauko alkaa niin silloin ei ole tarkoitus julkaista musiikkia. Ehkä hyvällä säkällä syntyy vielä kolmaskin kappale, mutta nämä eivät ole mitään albumin ylijäämiä vaan syntyneet ihan lähimenneisyydessä. Katsotaan.

Tuletko myös ensi vuonna Salppurin kisoihin?

- Olen itse asiassa ajatellut lähteä Seefeldiin katsomaan kisoja Keski-Eurooppaan, että Salppurin kisat eivät ole ainakaan vielä kalenterissa, mutta eivät ole täysin poissuljettukaan, jos olen Suomessa totta kai tulen.

Podcastin kuuntelemalla selviää myös, mitä Antti Tuisku ajattelee En Kommentoi -levyn julkaisusta vuonna 2015 alkaneesta suursuosiosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Voiko Lahdessa pian nauttia terassioluen parkkiruudussa? Kaupunki pohtii uusia terassipaikkoja ja nykyisten laajennuksia keskustassa
 2. Padasjoen suuri maastopalo saatu hallintaan – sammutustyöt jatkuvat yön yli
 3. Päijät-Hämeen tyly linja: Omaishoidon tukea vaikea saada ja vapaat jäävät usein pitämättä – sosiaaliasiamies huolissaan jaksamisesta
 4. Lahden sivistyslautakunnassa erikoinen äänestysepisodi, puheenjohtaja järjesti uusintaäänestyksen vastoin lakimiehen ohjetta
 5. 27.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Tartuntojen määrä vakaa, sairaalahoidossa ei yhtään koronapotilasta
 6. Kunta-alalle saatiin neuvottelutulos uusista työehdoista
 7. Kampustyömaa sulkee Kannaksenkadun - tuo Lahteen myös uuden kadunnimen
 8. Työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi roimasti Päijät-Hämeessä - Lahdessa korkein työttömyysaste
 9. "Tämä on oikea tapa lopettaa kouluvuosi" – lauluyhtye Club for Five pyysi lahtelaisopettajan mukaan Suvivirteen
 10. Lahden keskustan tuntumassa on liikkunut viime päivinä useita hirviä – "Kun vasat lähtevät emon luota, ne poukkoilevat ympäriinsä"
 11. Kesän asfalttiurakka käynnistyi Heinolassa
 12. Lahti Soccer pelataan kesäkuussa, myös Masto Cupin aikataulu edelleen voimassa
 13. Mika Lehto heräsi avunhuutoihin mökillään Sysmässä ja pelasti vedenvaraan joutuneen miehen – Päijät-Hämeen pelastuslaitos palkitsi uroteosta
 14. Kuusi päijäthämäläistä taksiyrittäjää kimpaantui Kela-kyytien menettämisestä – Sopimusrikkomuksesta vaaditaan yli 700 000 euron korvauksia
 15. Lahtelainen Kino Iiris aloittaa näytökset tarkkoja koronarajoituksia noudattaen - enintään 19 katsojaa saliin kerralla

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.