Orimattilalainen hyväntekijä joutui hyväntekeväisyyden kohteeksi - putkifirma lahjoitti tilat

Orimattilalainen hyväntekijä Arto Hyvönen on saanut lahjoituksena tilat toiminnalleen Kehräämöltä. Tilat lahjoitti paikallinen putkifirma, Orimattilan Putkityö.

Hyvönen jakaa ruokakasseja kerran viikossa Orimattilassa apua tarvitseville. Hän on jakanut niitä aiemmin pakettiautonsa tavaratilasta Orimattilan keskustassa, Oriontiellä. Nyt kassit voi jakaa omissa tiloissa.

- Tiistaina oli ruokajako eteisaulassa, jossa kävi noin 50 ihmistä, Hyvönen kertoo Radio Voiman haastattelussa.

Varsinaiset avajaiset Hyvönen järjestää tiloissa vasta myöhemmin. Nimeäkään paikalle ei vielä ole keksitty, ja siinä Hyvönen pyytää apua yleisöltä.

- Ideoita saa laittaa tulemaan.

Sadan neliön tiloissa tulee olemaan ruoan jakelun lisäksi jonkinlaista päivätoimintaa. Toimintaan ovat Hyvösen mukaan tervetulleita ihan kaikki. Yhden asian hän lupaa:

- Kahvitusta on koko ajan, kahvipannu porisee joka päivä.

Hyvönen aikoo pitää paikkaa auki maanantaista perjantaihin jopa aamukuudesta kello 18 asti, sen mukaan, miten muut hyväntekeväisyystoiminnassa mukana olevat vapaaehtoiset jaksavat.

Autoa ei vielä löydetty

Hyvöseltä varastettiin avustustyössä välttämätön väline, pakettiauto, neljä viikkoa sitten. Varastettua autoa ei ole vielä löytynyt. Hän on saanut käyttöönsä lahtelaisen hyväntekeväisyysjärjestön Lahty ry:n auton siihen saakka, kun auto löytyy. Jos se ei löydy, niin sekään ei muodostu ongelmaksi.

- Lahty lupasi alustavasti, että lahjoittavat vaikka minulle auton, jos omaa autoa ei löydy, Hyvönen toteaa.

Anne Honkanen, Larissa Lehmusvirta

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.