Orimattilalaisen hyväntekijän toimitilojen avajaiset ensi viikolla – aloittaa huhtikuussa EU:n ruokajakelijana

Eeva Ristkari

Vielä viime vuoden lopulla orimattilalainen Arto Hyvönen keräsi adressia saadakseen kaupungilta rahaa bensaan, jotta voisi hakea ruoka-aputoimintaansa lahjoituksia Mäntsälästä. Sen jälkeen on tapahtunut paljon: Orimattilan kaupunki on lahjoittanut tilat vähävaraisten joulujuhlalle, johon saapui noin sata vähävaraista. Hyvösen auto on varastettu ja kadonnut jäljettömiin.

Lahtelainen Lahty ry on lahjoittanut Hyvöselle uuden auton, toiminnan ympärille on perustettu yhdistys ja huhtikuussa saapuu ensimmäinen kuorma EU:n ruoka-avusta, jonka toimijaksi Hyvönen on päässyt.

- Tiistain ruokajakelun osallistujamäärät ovat kasvaneet joka viikko. Tällä viikolla oli 65 ihmistä jonossa. EU:n ruoka-apu alkaa pyöriä huhtikuussa ja luultavasti yhdistämme sen nyt tiistaisin kello 17 tapahtuvaan ruokajakeluun, Hyvönen kertoo haastattelussa.

Toimitilat avattiin pari viikkoa sitten ja niiden takana ovat yksityiset lahjoittajat, Orimattilan kehräämö ja Orimattilan Putkihuolto.

- Olen todella kiitollinen kaikille auttajille, sillä ilman heitä en olisi nyt tässä tilanteessa. Varsinkin Jaana Pelkonen on ollut suureksi avuksi paperihommissa ja verkkosivuasioissa.

Hyvönen toimii puheenjohtajana helmikuussa perustetussa Orimattilan hyväntekeväisyysyhdistyksessä.

- Teemme ruoka-avun lisäksi esimerkiksi vanhustyötä ja hyväntekeväisyyttä vähävaraisten hyväksi. Kesällä olemme suunnitelleet esimerkiksi makkaranpaistoa toimitilan pihalle.

Orimattilan hyväntekeväisyysyhdistyksen toimitilojen (Kehräämö, Pakaantie 1, Orimattila) avajaisia vietetään perjantaina 16. maaliskuuta kello 15 alkaen.

Kuuntele Hyvösen haastattelu tästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Basso jytisi ja valot välkkyivät Lahden Riihelässä, kun Kimmo Huovila laittoi kaiken peliin valtakunnallisessa Parvekedarude-tempauksessa
 2. Naapurit paljastivat huumeviljelmän – lahtelaismies kasvatti kannabista asunnossaan
 3. Lappu luukulla ja ovet säpissä – katso kuvat koronaviruksen hiljentämästä Lahden keskustasta
 4. 3.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Neljä uutta tartuntaa todettu, tartuntoja nyt yhteensä 41
 5. Pelicans-pomo myöntää palkkojen myöhästymisen, mutta kiistää osan Ylen tiedoista: "Tällaista emme ole viestittäneet"
 6. Padasjokelaissyntyinen journalisti Paula Vilén seuraa Atlantin takana kaikkien aikojen katastrofia – koronavirustartunta tappaa amerikkalaisia enemmän kuin Vietnamin sota
 7. Saksalaisyritys Layher sijoittaa toimintojaan Hollolaan – työllistää syksyllä noin 10 henkilöä
 8. Isä Jonas luotsasi Lahden ortodoksiseurakunnan pois kriisistä – kohta koko seurakunta lakkaa olemasta
 9. Mediatalo Keskisuomalainen lomauttaa koronaviruksen takia – johto leikkaa palkkojaan
 10. Espanjassa arki koronaviruskriisissä on yhä tiukempaa, kertoo Torreviejassa talvea viettävä lahtelainen Annika Ardin
 11. Oppositio kritisoi hallitusta turhasta kiireestä asioissa, jotka eivät liity koronakriisiin – "Nyt on riskinä se, että tavalliset lakiesitykset eivät tule käsitellyksi asianmukaisesti"
 12. Nastolassakin myyntinäyttelyä pitäneet taidekauppiaat tuomittiin petoksista ja väärennyksistä – oikeus tuomitsi "aidot picassot" menetettäviksi valtiolle
 13. Kärkölän kunta aloitti ruokatarjoilun etäkoululaisille
 14. Asikkalan kunta aloittaa yt-neuvottelut – ei irtisanomisia, lomautukset mahdollisia
 15. Kirjasto on kiinni, mutta luettava ei lopu – näin käytät kirjaston sähköisiä palveluita

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.