Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Päijänteen Tehinselällä on syytä varoa – jäässä havaittu puolen metrin kokoisia reikiä

Viime päivien leudot säät ovat vaikuttaneet Päijänteen Tehinselän jäätilanteeseen. Etelä-Suomen Sanomat sai yhteydenoton moottorikelkkailijalta, joka oli ylittänyt sunnuntaina Tehinselän Kuhmoisista Sysmään.

– Menin moottorikelkalla Tehinsilmän majakalta Soiniemen suuntaan. Matkan varrella oli ajoittain vettä jäällä. Se mikä ihmetytti, oli että ainakin kahdessa paikassa oli ihan selviä puolen metrin kokoisia reikiä jäässä. Kuvaamaan ei uskaltautunut pysähtyä. Varottaisinkin selällä kulkevia kelkkailijoita ja varsinkin autolla liikkuvia huonoista jäistä, moottorikelkkailija kertoo.

Tehinsilmän majakka sijaitsee Kuhmoisten Tehinkärjen tuntumassa Tehinselän pohjoisreunalla. Ympäristöhallinnolla on havaintopaikka Tehinselällä eteläosassa Virmailan saaren koillispuolella. 10. maaliskuuta havaintopisteessä oli yhtenäinen jääpeite.

Päijänteen pinta on ollut sateisen syksyn jäljiltä tavallista korkeammalla. Voimakkaat virtaukset tekevät jäästä heikkoa. Vesi virtaa voimakkaasti erityisesti salmissa ja kapeikoissa.

Tammikuussa potkukelkalla liikkeellä ollut mies hukkui matkallaan Pulkkilanharjulta Päijänteen Hinttolan saareen.