Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Yllätyskäänne: Launeelle suunnitellaan jalkapallostadionia - Hjallis Harkimo mukana

Lahtelainen kansanedustaja Ville Skinnari (sd.) suunnittelee liikemies Harry "Hjallis" Harkimon ja urheilun monitoimimiehen Mika Sulinin kanssa jalkapallostadionin rakentamista Lahden Launeelle.

Skinnari kertoo Radio Voiman haastattelussa seuranneensa huolestuneena Lahden urheilupaikkarakentamista ja päättäneensä laittaa itse pyörät pyörimään. Skinnari uskoo, että Laune olisi paras vaihtoehto, johon yksityistä rahaa saataisiin. Kisapuistoon kaavailtu stadionhanke ei ole saanut yksityisiä rahoittajia liikkeelle.

Launeen Perhepuiston itäreunaan Sol Arenan jäähallin kylkeen on tarkoitus rakentaa 8 000 hengen katettu, moderni jalkapallostadion. Stadionia ei ole tarkoitettu pelkästään jalkapalloilijoiden käyttöön, sillä se voisi toimia myös muun muassa konserttiareenana.

Stadionhanke edellyttää Skinnarin mukaan myös kaavamuutosta. Hankkeen edistäjät näkevät Launeen kokonaisuutena, johon stadionin lisäksi tulisi kaavoittaa asuin- ja liikerakennuksia sekä hotelli.

Hankeen puuhamiehet ovat esitelleet suunnitelma myös Lahden kaupungin johdolle. Mikäli suunnitelmalle näytetään vihreää valoa, ovat he omien sanojensa mukaan valmiit viemään asiaa eteenpäin.