Yllätyskäänne: Launeelle suunnitellaan jalkapallostadionia - Hjallis Harkimo mukana

Stadionin lisäksi kokonaisuuteen suunnitellaan asuin- ja liikerakennuksia sekä hotellia.

Matti Eve

Lahtelainen kansanedustaja Ville Skinnari (sd.) suunnittelee liikemies Harry "Hjallis" Harkimon ja urheilun monitoimimiehen Mika Sulinin kanssa jalkapallostadionin rakentamista Lahden Launeelle.

Skinnari kertoo Radio Voiman haastattelussa seuranneensa huolestuneena Lahden urheilupaikkarakentamista ja päättäneensä laittaa itse pyörät pyörimään. Skinnari uskoo, että Laune olisi paras vaihtoehto, johon yksityistä rahaa saataisiin. Kisapuistoon kaavailtu stadionhanke ei ole saanut yksityisiä rahoittajia liikkeelle.

Launeen Perhepuiston itäreunaan Sol Arenan jäähallin kylkeen on tarkoitus rakentaa 8 000 hengen katettu, moderni jalkapallostadion. Stadionia ei ole tarkoitettu pelkästään jalkapalloilijoiden käyttöön, sillä se voisi toimia myös muun muassa konserttiareenana.

Stadionhanke edellyttää Skinnarin mukaan myös kaavamuutosta. Hankkeen edistäjät näkevät Launeen kokonaisuutena, johon stadionin lisäksi tulisi kaavoittaa asuin- ja liikerakennuksia sekä hotelli.

Hankeen puuhamiehet ovat esitelleet suunnitelma myös Lahden kaupungin johdolle. Mikäli suunnitelmalle näytetään vihreää valoa, ovat he omien sanojensa mukaan valmiit viemään asiaa eteenpäin.

Aiheeseen liittyvää

  1. Mika Sulin Launeen jalkapallostadionista: "Ei pääfokus tällä hetkellä" 14.3.2018 16:03
  2. Kaavamuutos voi olla tarpeen Kisapuistossa 26.2.2018 2:01
  3. Nyt rakennetaan jättimäisiä urheilu- ja viihdekeskuksia - ja ne halutaan keskustaan eikä kilometrien päähän torista 10.12.2017 14:35

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut