Heinolan kouluhankkeiden lasku paisuu, miten käy vanhojen koulujen?

Aholantien tontille nousee kohta koulu. Sami Lettojärvi

Ari Viuhko

Rakentamalla kolme uutta, kallista koulua Heinola tekee käytännössä kouluverkkoratkaisun, joka merkitsee Jyrängön ja Kirkonkylän koulujen lopettamista, ennakoi kaupungin tarkastuslautakunnan puheenjohtaja, valtuutettu Aimo Bonden (kok.).

Bondenin mukaan tekninen toimi esitteli tammikuussa uudet kustannusarviot, joissa 3 650 bruttoneliön Sinilähde-talo maksaa lähes 11 miljoonaa, noin 5 200 neliön lukio 15,6 miljoonaa ja 7 600 neliön Kailas-talo 21 miljoonaa euroa. Kun lukuihin lisätään rakenteilla olevan Lyseonmäen koulun laajennuksen vajaat 2,7 miljoonaa, tulee summaksi noin 50,2 miljoonaa.

Vielä vuonna 2015 valtuustolle esiteltiin laskelmaa, jossa kouluhankkeiden hinta oli 43,3 miljoonaa euroa. Silloin tosin puhuttiin Kailas-talon sijasta vain Niemelä-talon peruskorjauksesta, mutta toisaalta pottiin mahtuivat myös Kirkonkylän ja Jyrängön koulujen peruskorjaukset sekä Tommola-talon toisen kerroksen remontti ja lisärakennus.

– Jos paperit lukee rivien välistä, niin tämähän tarkoittaa sitä, että meiltä poistuvat Jyränkö ja Kirkonkylä. Me joudumme tilanteeseen, jossa Jyrängön ja Kirkonkylän koulut joudutaan lopettamaan, sanoo Bonden.

Heinolan lasten määrä vähenee, eikä syntyvä pakkoratkaisu ole Bondenin mukaan välttämättä huono, mutta demokraattinen se ei ole.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.