Toni Wirtasen talohankkeesta tulee Heinolan mainosveturi

Heinola tavoittelee kansallista medianäkyvyyttä.

Wirtasen tontti sijoittuu alueelle, jonne on toistaiseksi rakennettu poikkeusluvalla vain Apulanta-rumpali Sipe Santapukin saunahuvila. Mirja Hussain

Ari Viuhko

Heinolan kaupunki tavoittelee merkittävää kansallista medianäkyvyyttä asuinpaikkana ja vapaa-ajan kohteena. Mainosveturiksi on valjastettu Apulanta-solisti Toni Wirtasen talohanke, jonka tonttikauppa odottaa vielä Heinolan kaupunginhallituksen hinnoittelupäätöstä.

Kaupungin elinvoimalautakunta hyväksyi keskiviikkona sopimuksen markkinointiyhteistyöstä. Sopimuksen ydin on Wirtasen talohanke Ruotsalaisen Laajalahden niin sanotulla Rokkirannalla.

Sopimus astuu voimaan tonttikaupan toteuduttua ja päättyy, kun talo on valmis.

– Kysymys on kaupunkistrategian mukaisesta asukasmarkkinoinnista ja vapaa-ajan toimintojen edistämisestä. Wirtasen kanssa tehtävällä markkinointiyhteistyöllä saadaan kaupungille positiivista näkyvyyttä eri medioissa sekä merkittävä lisä kaupungin omaan markkinointiin. Rakentamisteeman vuoksi video- ja tv-materiaalilla on erityinen painoarvo, kertoo kaupungin elinvoimajohtaja Heikki Mäkilä.

Hanke esillä somessa

Sopimuksen mukaan Toni Wirtanen hyödyntää mediayhteyksiään ja sosiaalisen median kanaviaan aktiivisesti tuodakseen Heinolaa esiin rakennushankkeensa eri vaiheissa.

Kaupungilla on oikeus hyödyntää syntyvää materiaalia omassa markkinoinnissaan. Wirtanen myös osallistuu Heinolan markkinointikampanjoihin erikseen sovittavilla tavoilla.

Sopimuksen mukaan kumpikaan osapuoli ei ole velvollinen maksamaan toiselle korvauksia, vaan molemmat vastaavat sopimuksesta ja sovituista toimenpiteistä itselleen aiheutuvista kustannuksista.

Bändikaverin naapuriin

Elinvoimalautakunta päätti jo helmikuussa, että Wirtanen saa ostaa noin puolen hehtaarin rantatontin Laajalahden alueelta. Ehtona oli markkinointiyhteistyö kaupungin kanssa.

Wirtasen tontti sijoittuu yleis- ja asemakaavoittamattomalle alueelle, jonne on toistaiseksi rakennettu poikkeusluvalla vain Apulanta-rumpali Sipe Santapukin saunahuvila.

Heinola sai runsaasti julkisuutta jo Santapukin rakennushankkeen yhteydessä. Omaperäistä luontoon sulautuvaa arkkitehtuuria edustavan saunamökki-vierasmajan on suunnitellut yhdysvaltalainen arkkitehti Eric Lloyd Wright.

Wirtasen talohanke etenee seuraavaksi kaupunginhallitukseen, joka päättää rakennuspaikan kauppahinnasta.

Heinolan kaupunki suunnitteli Laajalahteen uutta asuinaluetta jo reilut kymmenen vuotta sitten, mutta sen asemakaava kaatui korkeimmassa hallinto-oikeudessa vuonna 2008.

Lähialueiden uusi osayleiskaava on kuitenkin jo loppusuoralla, ja Rokkirannan asemakaavoitus tulee uudelleen vireille lähiaikoina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Ei sähköverkolle, ei lääkäreille, ei varuskunnalle, ei valokuidulle – Iitti sanoo melkein aina ei, ja sekös Johannes Niemeläistä riemastuttaa
 2. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 3. Henry Saleva seurasi humalaista rekkakuskia Nelostiellä yli 40 kauhuntäyteistä minuuttia: "Jos olisi osunut kohdalle, olisi varmasti ollut henki pois"
 4. Koulujen lukuvuosi alkoi Lahdessa, pienessä Kivijärven kyläkoulussa opettajia huolettavat koulukuljetusten olemattomat turvavälit – "Vesittää koko homman, jota täällä teemme"
 5. Nastolalaisen konkaripoliitikon autokokoelman kohtaloa puidaan nyt hallinto-oikeudessa
 6. Riskimaista Helsinki-Vantaalle saapuville ei pakkokaranteenia
 7. Ensimmäisen koulupäivän liikenne sujui Lahdessa rauhallisesti – poliisi muistuttaa tarkkaavaisuudesta erityisesti Launeen monitoimitalo Lähteen kohdalla
 8. Lauantaina ajetaan koronatauon jälkeen vihdoin rallia Päijät-Hämeessäkin
 9. Lahden Kortteliliigalle jäi luu käteen osapuolien vuokrakiistassa – uudet tilat olisi löydettävä nopeasti: "V*tuttaa"
 10. Vili Uuskallion Esalainen: Hämeenkadun ja Vesijärvenkadun kulman rappiotalo pahentaa Lahden keskustan turvattomuutta
 11. Sormet ovat tehtailijan silmät – lähes sokea Timo Laitinen on pyörittänyt huonekalutehdastaan Hollolassa kohta 50 vuotta
 12. Suomessa todettu 19 uutta koronavirustartuntaa
 13. Valtionvelka nousee arviolta 132 miljardiin euroon – VM:n budjettiehdotus ensi vuodelle on 61,6 miljardia euroa
 14. Hanhituhoja korvataan nopeutetusti, 2,7 miljoonan euron hakemuspotista osa kohdistuu Päijät-Hämeeseen
 15. Oikeuskanslerille kanteluita Kiurun ilmoittamasta pakkokaranteenista

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.