Lusin koulun paloa sammutettiin aamuun asti - "Kun palon oletettiin jo sammuneen, rakennus leimahtikin yllättäen liekkeihin toisesta kohtaa"

Heinolan Lusin koulupalon sammutustyöt kestivät aamuyön tunneille. Mirja Hussain

Krista Koivisto

Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai Heinolan Lusin koulupalon sammumaan aamuyön tunteina. Uusi osa saatiin suojattua niin, ettei palo levinnyt siihen. Savu- ja vesivahinkoja uusi osa silti kärsi.

- Koulu paloi kivijalkaan asti, kertoo aamulla vuoronsa aloittanut päivystävä palomestari Mika Nevalainen.

Illan ja yön vuorossa ollut palomestari oli Nevalaisen mukaan tullut takaisin paloasemalle kuuden aikaan aamulla. Nyt palopaikalla on yritys hoitamassa jälkivartiointia ja jälkivahinkojen torjuntaa.

Nevalainen kertoo, että palon sammutus oli sujunut muutoin normaalisti, mutta yllätys oli ollut se, että kun palon oletettiin jo sammuneen, tuli leimahtikin uudelleen liekkeihin toisessa kohtaa rakennusta.

Palon syttymispaikasta ja -syystä on Nevalaisen mukaan vasta oletuksia. Jo illalla kerrottiin, että palo sai alkunsa rakennuksen sisätiloista.

Rikosylikonstaapeli Mira Nieminen Hämeen poliisista kertoo, että poliisin tekninen tutkinta on menossa paikalle tänään. Hän ei kommentoi palon syttymispaikkaa tai -syytä vielä.

Lusin koulun vanha osa palaa kokonaan Heinolassa - pelastuslaitos keskittyy vain uuden osan suojeluun

Heinolan kaupungin tiedotteen mukaan palo sai todennäköisesti alkunsa vanhan osan luokkahuoneesta ja eteni nopeasti ullakkorakenteisiin.

Jo illalla kerrottiin, että rakennus oli tyhjillään. Niemisen mukaan edelleenkään ei ole syytä epäillä, että palosta olisi aiheutunut henkilövahinkoja.

Poliisi tutkii koulun paloa Niemisen mukaan vielä tässä vaiheessa normaalina palonsyyntutkintana.

Palon sammutustöiden aikana osan alueen asukkaiden hanoista tuli ruskeaa vettä. Nevalainen kertoo, että tällainen on mahdollista silloin, kun palokunta käyttää runsaasti vettä.

- Putkista alkaa irrota sakkaa ja ruostetta, mikä värjää veden ruskeaksi. Se on tilapäinen haitta ja yleensä poistuu vettä juoksuttamalla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut