Messilän rinteet sulkeutuivat tältä kaudelta – "Näppituntuma on, että talvi meni edellistä mukavammin"

Vili Uuskallio

Hollolan Messilän laskettelukeskuksen kausi päättyi tänään sunnuntaina kello 18. Messilä Maailman rinnepäällikkö Sami Mattiniemi on kauteen tyytyväinen, vaikka rinteet päästiin avaamaan vasta tapaninpäivänä.

– Mitään eksaktia tilastoa ei ole, mutta näppituntuma on, että talvi meni edellistä mukavammin, vaikka edellinen talvi oli lähes puolitoista kuukautta tätä talvea pidempi.

Messilän rinteet ovat keskimäärin avoinna noin neljän kuukauden ajan. Tänä talvena aukioloa kertyy noin kolme ja puoli kuukautta.

– Nyt on ollut oikea talvikeli ja rekvisiittalunta luonnossa paljon. Viikonloppujen säät ovat osuneet kohdalleen. Pisteenä iin päälle olivat pääsiäisen ja lopetusviikonlopun kelit. Vain viikolla 9 kovat pakkaset vähän haittasivat menoa.

Maaliskuu oli koko maassa aurinkoinen.

– Tammikuussa ei ollut kovin montaa aurinkoista päivää. Kyllä aurinko, lumi ja pikku pakkanen ovat parasta markkinointia.

Mattiniemen mukaan Messilän asiakaskunta on entistä kansainvälisempää.

– Enää ei puhuta pelkästään venäläisistä asiakkaista. On ollut todella monikansallista väkeä Aasian maista lähtien. Monet ovat majoittuneet Helsingissä ja miettineet, mikä on lähin hiihtokeskus, jossa pystyy majoittumaan. Me olemme se.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 2. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 3. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 4. Poliisilla iso operaatio Lahdessa – ei aiheuttanut vaaraa sivullisille
 5. Lahtelainen Mimmi Vepsäläinen toivoi jo kymmenvuotiaana, että voisi tanssia koko ikänsä – kolmessa maassa opiskellut tanssija asuu taas kotikaupungissaan
 6. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 7. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 8. Lahden peräkonttikirppiksellä vanha tavara pääsee kiertoon – "Vierailu on meille jo itsestäänselvyys"
 9. FC Lahti keskeyttää oheismyynnin – SJK-pelissä ei ole kioskitoimintaa
 10. Valoihin pysähtyneet autot joutuivat kolariin Lahdessa – perään ajanut katumaasturi häipyi paikalta
 11. Pari vuotta sitten Mikko Viitikon jalkapalloura oli vaarassa – nyt peli maistuu FC Lahdessa ja syksyllä arkeen tulee uusi kiintotähti
 12. Lukijalta: Hyvinvointiyhtymä ja sote-uudistus ovat törmäyskurssilla
 13. Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Vesikkelit ovat muuttaneet käsitystämme elimistön toiminnasta"
 14. Saara Larkion Esalainen: Vaalityö on jo alkanut ja Trumpin henki haisee mastokaupungissa asti
 15. Koronakriisi on kurittanut nuoria pahemmin kuin muuta väestöä – Nuorisotyöttömyys kaksinkertaistui

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.