Lahteen tulee uusi nuorten kohtaamispaikka – liikkuva matkailuauto Wauto tavoittelee erityisesti Nastolan nuorisoa

Tarjolla on kahvia, korttipelejä ja juttuseuraa. Pertti Louhelainen

Emmi Tuomisto

Lahdessa liikkuu ensi kesänä nuorten kohtaamispaikaksi muutettu matkailuauto. Walkers-auto eli Wauto liikkuu kesäkuussa päivisin ja heinä- ja elokuussa iltaisin. Wauto on mukana myös kesätapahtumissa, kuten Summer Up -viikonloppuna Mukkulassa.

Wauton ajatuksena on mennä sinne, missä nuoret ovat. Tarjolla on kahvia, korttipelejä ja juttuseuraa. Wauton mukana kulkevat nuorisotyöntekijät voivat opastaa nuoria myös erilaisissa elämäntilanteisiin liittyvissä kysymyksissä.

Wautolle on kysyntää erityisesti Nastolassa.

– Nastolan nauhataajamassa välimatkat asettavat nuorisotyölle haasteita, eikä yksi nuorisotila tavoita kaikkia. Odotuksemme ovat korkealla, että Wautolla saadaan vietyä aikuisia ja palveluita myös niille nuorille, joita ei muuten kohdata, sanoo Lahden nuorisopalveluiden nuorisonohjaaja Terhi Hirvonen-Varjola tiedotteessa.

Wauto-toiminta on osa Aseman Lapset ry:n Walkers On Wheels -hanketta. Lahdessa Wauton toiminnasta vastaa kaupungin nuorisopalvelut. Nuorisotyöntekijöiden rinnalle Wauton kyytiin toivotaan myös vapaaehtoisia aikuisia. Vapaaehtoisille järjestetään koulutusta 23.4.

Kiinnostuneet vapaaehtoiset voivat ilmoittautua sähköpostilla osoitteeseen terhi.hirvonen-varjola@lahti.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.