Peikko käynnisti isomman tehtaan Pietarissa – itäisen tulliliiton sisällä "suurta kasvupotentiaalia"

Lahdessa kehitettyä Deltapalkkia aletaan valmistaa myös Venäjällä. Mirja Hussain

Kalle Puttonen

Peikko Group avasi keskiviikkona uusimman tehtaansa Venäjällä.

Yhteensä noin 9 000 neliömetriä tuotanto- ja logistiikkatilat Pietarissa on varustettu uudenaikaisin konein ja laittein.

Deltapalkkien ja tuulivoimalaperustusten valmistus alkaa nyt Venäjällä, ja lisäksi tehdas tuo lisäyksen aiempaan betonirakentamisen liitososien valmistukseen.

Viralliseen avajaistilaisuuteen osallistuivat Suomen Pietarin pääkonsuli Anne Lammila ja Pietarin kaupungin innovaatio- ja teollisuuspolitiikan valiokunnan varapuheenjohtaja Elena Fedorova.

Peikko perusti Venäjälle tytäryhtiö OOO Peikon vuonna 2006, jolloin Pietariin avattiin myyntitoimisto. Kaupungissa alkoi pienimuotoinen tuotanto vuonna 2010.

Uusi tehdas mahdollistaa tuotevalikoiman merkittävän laajentamisen.

– Venäjä on valtava markkina, jossa asiakkaiden laatuvaatimukset kasvavat nopeasti. Peikon paikallisesti valmistetut ja modernit tekniset ratkaisut tarjoavat uusia mahdollisuuksia tehostaa venäläisen rakennusteollisuuden toimintaa. Näemme suurta kasvupotentiaalia Venäjän, Valko-Venäjän ja Kazakstanin tulliliiton alueella, kertoo toimitusjohtaja Topi Paananen Peikko Groupista, joka on yksi harvoista alan yrityksistä, jolla on merkittävää tuotantotoimintaa Venäjällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.