Parkkosen johtajasopimus kuumensi Heinolan valtuuston tunnelmaa - hyväksyttiin kuitenkin yksimielisesti

Jari Parkkonen aloittaa työnsä Heinolassa 28. elokuuta. Sami Lettojärvi

Ari Viuhko

Heinolan uuden kaupunginjohtajan Jari Parkkosen johtajasopimus aiheutti maanantaina Heinolan valtuustossa kiihkeän keskustelun.

Sopimus ei ollut missään vaiheessa ollut vaarassa kaatua, vaan kiista koski sitä, sopisiko valmiiksi neuvotellun paperin sisällöstä äänestää, ja kuka sen saisi allekirjoittaa.

Risto Turunen (sd.) ehdotti , että johtajasopimuksen allekirjoittaisi kaupungin puolesta vain kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kirsi Lehtimäki (sd.). Turunen halusi sopimuksen alta pois hallinto- ja kehitysjohtaja, va. kaupunginjohtaja Sinikka Malinin nimen, koska tämä on Parkkosen tuleva alainen.

Malin kuitenkin muistutti, että kaupungin hallintosäännön mukaan paperi vaatii hänenkin nimensä - ei allekirjoittajana, vaan Lehtimäen nimen varmentajana - ja Turunen veti esityksensä pois.

Muutamat valtuutetut puolestaan paljoksuivat Parkkosen 11 250 euron kuukausipalkkaa ja luvattua erorahaa kaupungin irtisanoessa johtajansa.

Tiina Bragge (vihr.) esitti, että uuden kaupunginjohtajan irtisanomisaika pitäisi lyhentää 12:sta 6 kuukauteen ennen kahdeksan virkavuoden täyttymistä ja 18:sta 12 kuukauteen sen jälkeen. Esitys herätti niin laajan ja kiihkeän puheryöpyn sopimuksen auki repimistä vastaan, että Bragge peruutti sen kuunneltuaan viisi puheenvuoroa.

Sopimustekstiin lisättiin yksimielisesti tieto, että Parkkonen aloittaa työnsä Heinolassa 28. elokuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asettuuko Juha Rehula ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi? "Kiinnostusta on ollut, mutta ihan muut asiat ratkaisevat ehdokkuuden"
 2. Tukkirekka paloi hinauskuntoon Messiläntiellä Lahdessa
 3. Yle: Seitsemän pelaajaa ulkona Pelicansin harjoituksista lomautusten vuoksi
 4. Suuri helpotus: Pippon kartingradalla ajetaan jatkossakin, mutta Lahden kaupunki vaatii Lahden FK-kerholta isoja investointeja
 5. Radiomäellä järjestetään yhteislaulutilaisuus – luvassa Leevi and the Leavingsin hittejä
 6. Vesa Mäkäläinen näki mainoksen Orimattilan Hennasta moottoritietä ajellessaan, ja alueen katsastuksen jälkeen unelma omakotitalosta alkoi muuttua todeksi: "Viikonloppuna olisi tarkoitus jäädä yöksi ensimmäistä kertaa"
 7. Kahden auton peräänajo Nelostiellä Lahdessa – liikenne sujuu taas normaalisti
 8. THL: Suomessa on todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa
 9. Lahdessa päästään jälleen maistelemaan käsityöläisoluita, Suuret Oluet – Pienet Panimot tuo viikonloppuna satamaan 13 panimoa
 10. Hilkka Kemppi pyrkii keskustan varapuheenjohtajaksi
 11. Hevonen putosi ojaan Jokimaalla – pelastusoperaatio kesti tunnin
 12. Riikka Suomisen mielestä parisuhteen ulkopuolinen seksi on demonisoitu: "Nykyään kyseenalaistetaan kaikki rokotteita myöten, mutta ei tätä parisuhdemantraa"
 13. Takavuosien ilmojen kaunotar juhlii 80-vuotiasta Vesivehmaan kenttää
 14. Beirutin räjähdyksessä yli sata kuollutta, tuhansia loukkaantuneita ja satoja tuhansia kodittomia – yksi suomalainen loukkaantui lievästi
 15. Lukijalta: Mehiläinen päättää ja kerää voiton yhteisyrityksessä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.