Parkkosen johtajasopimus kuumensi Heinolan valtuuston tunnelmaa - hyväksyttiin kuitenkin yksimielisesti

Jari Parkkonen aloittaa työnsä Heinolassa 28. elokuuta. Sami Lettojärvi

Ari Viuhko

Heinolan uuden kaupunginjohtajan Jari Parkkosen johtajasopimus aiheutti maanantaina Heinolan valtuustossa kiihkeän keskustelun.

Sopimus ei ollut missään vaiheessa ollut vaarassa kaatua, vaan kiista koski sitä, sopisiko valmiiksi neuvotellun paperin sisällöstä äänestää, ja kuka sen saisi allekirjoittaa.

Risto Turunen (sd.) ehdotti , että johtajasopimuksen allekirjoittaisi kaupungin puolesta vain kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kirsi Lehtimäki (sd.). Turunen halusi sopimuksen alta pois hallinto- ja kehitysjohtaja, va. kaupunginjohtaja Sinikka Malinin nimen, koska tämä on Parkkosen tuleva alainen.

Malin kuitenkin muistutti, että kaupungin hallintosäännön mukaan paperi vaatii hänenkin nimensä - ei allekirjoittajana, vaan Lehtimäen nimen varmentajana - ja Turunen veti esityksensä pois.

Muutamat valtuutetut puolestaan paljoksuivat Parkkosen 11 250 euron kuukausipalkkaa ja luvattua erorahaa kaupungin irtisanoessa johtajansa.

Tiina Bragge (vihr.) esitti, että uuden kaupunginjohtajan irtisanomisaika pitäisi lyhentää 12:sta 6 kuukauteen ennen kahdeksan virkavuoden täyttymistä ja 18:sta 12 kuukauteen sen jälkeen. Esitys herätti niin laajan ja kiihkeän puheryöpyn sopimuksen auki repimistä vastaan, että Bragge peruutti sen kuunneltuaan viisi puheenvuoroa.

Sopimustekstiin lisättiin yksimielisesti tieto, että Parkkonen aloittaa työnsä Heinolassa 28. elokuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.