Muotoiluinstituutin opiskelija kisaa Rivieralla – "Totta kai haluan myös voittaa"

Ildar Wafin on sarjansa ainoa suomalaisfinalisti.

Ville Paso

Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin korumuotoilun kolmannen vuoden opiskelija Ildar Wafin, 22, kilpailee parhaillaan arvostetun Hyères-muotikilpailun finaalissa Ranskan Rivieralla. Wafinin korusarjaan kuuluu rannerengas, korvakoruja, sormuksia ja rintakoruja. Wafin on ainoa suomalainen muotiasustesarjan kymmenestä finalistista. Kilpailun tulos ratkeaa viikonloppuna.

Hyèresin muotikilpailua on järjestetty jo vuodesta 1986. Sitä pidetään yhtenä maailman tärkeimmistä muotitapahtumista nuorille suunnittelijoille. Ildar Wafin osallistuu finaaliin korusarjalla nimeltään Öleşlär. Se on tataarin kieltä ja tarkoittaa eri palasia tai osasia. Wafin on Suomen tataari.

– Halusin nimetä korusarjan omalla kielelläni. Sukuni saapui Suomeen 150 vuotta sitten ja itse edustan 5. sukupolvea täällä. Kielemme on säilynyt ja osaan puhua sitä täydellisesti. Oma kieli ja kulttuuri ovat minulle todella tärkeitä, Wafin kertoo.

Wafin kertoo tehneensä koruja pikkulapsesta asti. 4-vuotiaana materiaaleina olivat muovihelmet. Ensimmäisen eläin- ja kukka-aiheisen korusarjan hän kertoo tehneensä jo 5-vuotiaana. Sukulaisen Kiinasta tuomat makeanvedenhelmet oli 9-vuotiaalle Ildarille merkityksellinen asia.

Parhaillaan Wafin on opiskelijavaihdossa Politecnico di Milanon muotiosastolla. Kilpailuun ja toisiin kilpailijoihin hän suhtautuu avoimin mielin.

– On kiinnostavaa kuulla mielipiteitä kokoelmasta, tavata uusia ihmisiä ja saada kontakteja ja inspiraatioita. Totta kai haluan myös voittaa, Ildar Wafin naurahtaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.