Pari myi rahapulassa amfetamiinin sijasta tomusokeria – ostajalle tuomio käyttörikoksesta

Mies luuli ostavansa amfetamiinia, mutta saikin tomusokeria 30 euron grammahinnalla. Samuli Ikäheimo

Mikko Kivelä

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on ratkaissut juttukokonaisuuden, joka osin liittyy huumausaineisiin. Kyse on kevään 2015 ja kesän 2017 välisenä aikana tapahtuneista teoista.

1992 syntynyt mies ja 1994 syntynyt nainen, avopari, olivat keväällä 2015 yrittäneet ryöstää eräältä naiselta rahaa kaupan eteistilassa. Teon motiivina oli väitetty velka. Vastaajana ollut nainen oli antanut uhrille rahaa, jotka tämä oli välittänyt ystävälleen huumeitten hankkimiseksi. Huumeita ei tullut, joten nainen vaati rahoja takaisin väkivallalla uhkailemalla.

Uhri oli varaton, minkä hän oma-aloitteisesti osoitti pankkiautomaatilla parin pitäessä hänestä kiinni. Nainen repi väitettyä velallista hiuksista, löi kylkeen ja vaati puhelinta tai muuta omaisuutta. Mies piti uhrista kiinni. Lopulta nainen pääsi pakenemaan.

Viime kesänä 1992 syntynyt mies oli myynyt toiselle, nelikymppiselle miehelle pienen määrän marihuanaa sekä amfetamiinia, joka todellisuudessa oli tomusokeria. Mies perusteli sokerin myymistä rahapulalla.

Käräjäoikeuden mielestä ostaja syyllistyi huumausaineen käyttörikokseen myös amfetamiinin osalta, sillä ostoyritys oli estynyt satunnaisesta syystä.

1992 syntynyt oli keväällä 2015 anastanut erään lahtelaisen liikkeen pankkikortin tunnuslukuineen ja tehnyt tililtä neljä yhteensä 1 120 euron suuruista nostoa. Hän oli anastanut myös firman toimitusjohtajan pankkikortin ja nostanut yhteensä 1 000 euroa.

Mies tuomittiin ryöstön yrityksestä ja kahdeksasta muusta rikoksesta 6,5 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Nainen sai ryöstön yrityksestä 4 kuukautta ehdollista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut