Päivähoidon palveluseteleitä voi nyt hakea Lahdessa – tähän mennessä 13 yksityistä päiväkotia mukana

Osa päiväkodeista ottaa palvelusetelin käyttöön kesäkuun alussa, osa elokuun alussa. Sami Kuusivirta

Nina Räty

Lahtelaiset perheet voivat nyt hakea palvelusetelin, jolla voi järjestää lapsen päivähoidon yksityisessä päiväkodissa tai perhepäivähoidossa. Lahden varhaiskasvatuspalveluissa palveluseteli otetaan käyttöön vähitellen kesäkuun alusta alkaen. Osa päiväkodeista ottaa setelin käyttöön elokuun alussa.

Tähän mennessä kolmetoista yksityistä päiväkotia on hyväksytty palvelusetelipäiväkodeiksi. Näiden päiväkotien nimet löytyvät kaupungin verkkosivuilta. Listaa täydennetään sitä mukaa, kun kaupunki hyväksyy päiväkotien hakemukset.

Perheen tulee olla suoraan yhteydessä haluamaansa yksityiseen päiväkotiin tai perhepäivähoitajaan, joka on hyväksytty palvelusetelituottajaksi. Kun lapselle on saatu paikka, perhe tekee palvelusopimuksen suoraan päiväkodin kanssa. Palvelusopimuksessa määritellään muun muassa varhaiskasvatuksen aloituspäivämäärä ja viikoittain käytettävä tuntimäärä.

Sen jälkeen perhe hakee kaupungilta palveluseteliä. Palvelusetelin sähköinen hakulomake on avoinna kaupungin verkkosivuilla.

Perheet maksavat palvelusta kunnallista varhaiskasvatusta vastaavan maksun. Palveluntuottajalla on mahdollisuus periä myös lisämaksua harkintansa mukaan. Osa päiväkodeista perii lisämaksua ja osa ei.

Palvelusetelijärjestelmää seurataan ja arvioidaan vuosittain.

Palvelusetelipäiväkodit tähän mennessä ovat: Harjulan Lounaan ja Niemen päiväkodit, Lahden kristillinen päiväkoti Ilo, luontopäiväkoti Simpukka, Peikkometsän liikuntapäiväkoti, Pilke Kärpänen, Pilke musiikkipäiväkoti Onnimanni, Ipanala-päiväkodit Möysässä ja Launeella, päiväkoti Pääskynpesä, taidepäiväkoti Satakieli sekä Touhula-päiväkodit Karistossa ja Patoniityssä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.