Kolme hakijaa testataan Lahden kaupunginjohtajaksi – Mika Mäkinen putosi joukosta

Lahden kaupungintalo. Katja Luoma

Nina Räty

Lahden kaupunginjohtajan virkaa hakeneista soveltuvuusarviointiin lähetetään kolme hakijaa. Valintaryhmä päätti, että arviointiin lähtevät hallintotieteiden maisteri Kimmo Jarva, maatalous- ja metsätieteiden maisteri Jorma Haapanen ja filosofian maisteri Pekka Timonen.

Soveltuvuusarviointien tulokset saadaan toukokuun lopussa, jonka jälkeen valintaryhmä tekee esityksen kaupunginhallitukselle. Se tekee oman esityksensä uudesta kaupunginjohtajasta kesäkuun alussa ja kaupunginvaltuusto päättää valinnasta 11. kesäkuuta.

Lahden va. kaupunginjohtaja Mika Mäkinen putosi pois joukosta.

Jarva on Lappeenrannan kaupunginjohtaja, Haapanen Kotkan palvelujohtaja ja Timonen toimi Suomi 100 -juhlavuoden pääsihteerinä.

Lahden kaupunginjohtajan tehtävään oli kolmetoista hakijaa. Valintatyöryhmä haastatteli heistä seitsemän.

Kaupunginjohtajan valintaryhmään kuuluvat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Milla Bruneau, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Komu ja 2. varapuheenjohtaja Aleksi Mäntylä sekä henkilöstöjohtaja Anne-Maj Salmi. Kaupunginlakimies Pekka Virkkunen on valintaryhmän sihteeri.

Uusi kaupunginjohtaja aloittaa tehtävässään 1. elokuuta tai erikseen sovittuna ajankohtana. Kaupunginjohtaja siirtyy kolmen vuoden kuluttua kansliapäällikön tehtävään, kun Lahteen valitaan pormestari seuraavan vaalikauden alussa 1.6.2021.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.