Raju tulipalo tuhosi rivitalon Heinolassa, huhut tuhopoltosta leviävät

Hanna Myyrä

Neljän kytketyn talon rivitalokokonaisuus tuhoutui yöllä tulipalossa Heinolan Sinilähteellä. Peiponpolulla sijaitsevassa taloyhtiössä on kaikkiaan kahdeksan asuntoa. Kaikki rivitalon 15 asukasta on evakuoitu.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai palosta hälytyksen kello 2.49. Talon kattorakenteet olivat palokunnan saapuessa jo tulessa.

Palo sai ilmeisesti alkunsa talorivistön keskivaiheilta. Paikalla on ollut kaikkiaan 18 yksikköä ja 36 palomiestä, pelastuslaitoksen vakituisen henkilökunnan lisäksi myös sopimuspalokuntia.

Päällikköpäivystäjä Heikki Suomalaisen mukaan palo levisi kattorakenteita pitkin yllättävän nopeasti ja sen sammuttaminen on ollut hankalaa.

- Taloista kolme on tuhoutunut täysin. Neljännessä asunnossa on niin suuret vesivahingot, että myös sen kohdalla näyttää huonolta. Irtaimistoa pyritään kuitenkin pelastamaan, kertoi Suomalainen aamukuuden jälkeen.

Suomalaisen mukaan talon asukkaat olivat itse herätelleet toisiaan palon sytyttyä ja palomiehistö varmisti, että kaikki saatiin evakuoitua. Kaikille asukkaille myös löytyi tilapäismajoitus aamuyöllä.

Suomalainen arvioi alustavasti, että palon aiheuttamat vahingot nousevat lähelle miljoonaa euroa. Puoli kymmenen aikaan käynnissä oli palopaikan raivaus ja jälkisammutus, joiden arveltiin kestävän vielä useita tunteja.

Huhuja polttopulloiskusta

Tuhoutuneessa talossa vuosikymmeniä asunut Arja Salonen on yksi monista, joka on kuullut palon olleen tahallaan sytytetty. Palopaikalla ja sosiaalisessa mediassa on puhuttu jopa polttopulloiskusta. Salonen uskoo huhun olevan totta.

Poliisi ei ole toistaiseksi kommentoinut huhuja.

Yksi talon alkuperäisistä asukkaista, Erkki Marttila, kertoo saaneensa tiedon palosta aamuviideltä mökilleen Mäntyharjulle. Hänen asuntonsa tuli tuhosi kokonaan. Liekkeihin jäi muun muassa satojen valokuvien kokoelma, mitä Marttila kaikeen muun menetyksen lisäksi harmitteli.

Evakuoiduille asukkaille on tarkoitus tarjota kriisiapua. Sen järjestäminen oli aamulla vielä kesken.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut