Yrjölän vanha kivinavetta siirtymässä Koivistoisen Mansikkapaikan omistukseen – hinta määriteltiin vuoden 1997 kunnon perusteella

Yrittäjä Vesa Koivistoinen esitteli mansikanraakileita kivinavetan edustalla vuonna 2014. Katja Luoma

Vili Uuskallio

Lahden Yrjölän tilan vanha kivinavetta on siirtymässä kaupungilta Koivistoisen Mansikkapaikan omistukseen. Vuonna 1896 rakennettu 300 neliön laajuinen navettarakennus on toiminut mansikkatilan tukikohtana ja myymälänä vuodesta 1998 lähtien. Yrittäjä Vesa Koivistoinen on kunnostanut huonokuntoisen navetan omalla kustannuksellaan.

Koivistoinen on pyytänyt kaupunkia myymään navettarakennuksen ja vuokraamaan rakennuksen ympärille muodostetun 1,2 hehtaarin suuruisen tontin.

Kiinteistöarviointeihin erikoistunut Landpro on arvioinut navetan hinnaksi 12 500 euroa, mikä kuvastaa rakennuksen arvoa vuoden 1997 kunnossaan.

Tiistaina kokoontuvalle tekniselle ja ympäristölautakunnalle esitetään, että kaupunki luovuttaa navettarakennuksen Koivistoiselle viereisen maatalousrakennuksen purkua ja lähialueen siistimistä vastaan. Purkutyö on tehtävä lokakuun loppuun mennessä.

Tontin vuosi vuokra-ajaksi esitetään 30 vuotta. Vuosivuokra on 5 694 euroa, mutta vuokraa tarkistetaan ylöspäin, kun Karistonväylän alueen kunnallistekniikka valmistuu. Tontilla on rakennusoikeutta lähes 5 000 neliötä. Yrityksen laajennushankkeet on ensisijaisesti toteuttava vuokrattavalla tontilla.

Koivistoisen Mansikkapaikka viljelee mansikkaa Lahdessa, Hollolassa ja Vantaalla yhteensä reilun sadan hehtaarin alalla. Yrjölänkadun toiminta työllistää vuosittain noin 50 lahtelaista nuorta sekä useita ulkomaalaisia poimijoita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.