Kuin astuisi sisään välipala-automaattiin - Suomen ensimmäinen automaattikauppa avautui Lahdessa

Lahden Hakatornien juurella Hollolankadulla on avattu täysin itsepalveluun perustuva kauppa. Käytännössä myymälä toimii kuin välipala-automaatti, mutta rahastus tapahtuu kortilla kuten bensa-automaatilla.

Käyttö vaatii sirullisen maksukortin. Ilman korttia ei pääse edes sisään, mutta muuten ovat aukeavat ympäri vuorokauden.

Ennen ostosta kassalaite tekee tilille varauksen asiakkaan valitsemalle summalle. Ostoksista veloitetaan lopulta vain todellinen hinta. Käteinen raha ei kelpaa.

Paikalla toimi aiemmin Siwa-myymälä, jonka Kesko lopetti kannattamattomana. Automaattimyymälän piti alunperin avautua jo vuoden vaihteessa, mutta tekniset ongelmat viivyttivät avausta.

Perjantai-iltana avattu kauppa on vielä hiukan keskeneräinen. Kaikki valikoimat eivät vielä ole esillä ja kuitin anto ei lauantaina toiminut.

Lahden automaattikauppa on Suomen ensimmäinen, joka toimii kiinteistössä. Tähän mennessä automaattikauppaa on tehty Suomessa vain liikuteltavassa kontissa. Laitteet on molempiin toimittanut suomalainen Rivender-yhtiö. Sen liikeidea on valmistaa automaattikaupan hyllykköjä pieniin ja suurin yksiköihin.

Lokeroihin mahtuu 350 tuotetta. Niihin sisältyvät myös viileässä tilassa pidettävät tuotteet. Sen sijaan pakasteita ei voida pitää tarjolla, eikä olutta tai tupakkaa oteta myyntiin koska paikalla ei ole henkilökuntaa.

Kauppa ylläpitää Kauppahuone Pyrhönen, jolla on normaali M-ketjun myymälä muun muassa Kärkölässä. Kauppahuone kokeili automaatin liikeideaa aiemmin liikuteltavassa konttimyymälässä Mäntsälässä ja Hyvinkäällä. Konttiin mahtuu vain 75 tuotetta.

Lahden automaattikauppaa täytetään joka päivä, kertoo yhtiön puolesta Patrik Pyrhönen. Myymälätilaa myös etävalvotaan kaiken aikaa.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut