Yön uutiskooste: Airbnb-asuntoja ilmaantuu nyt vuokramarkkinoille

Suomen vilkkaimpia Airbnb-kaupunkeja ovat Helsinki ja Rovaniemi. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

STT

Lyhytaikaisvuokralla olleita asuntoja on Suomessakin alkanut ilmestyä vuokramarkkinoille, kun Airbnb-asuntojen varauskalenterit ovat koronaepidemian myötä tyhjentyneet.

Lyhytaikaisvuokrauksen tilastoja ylläpitävän AirDNA:n mukaan uusien varausten teko on Suomessa hidastunut ja varausaste selvästi matalampi kuin viime vuonna tähän aikaan. Jos poikkeustila jatkuu, moni majoittaja voi päätyä pitkäaikaisvuokraukseen.

Toistaiseksi on vaikea arvioida, kuinka paljon lyhytaikaisten vuokra-asuntojen siirtyminen pitkäaikaismarkkinoille vaikuttaisi hintatasoon, sillä niiden osuus vuokramarkkinoista on Suomessa suhteellisen pieni.

Nuoret pitävät työtä tärkeänä, mutta sen on oltava omien arvojen mukaista, kertoo tutkimus

Nuoret ovat sitoutuneita työhön ja kokevat sen merkityksellisenä, erityisesti silloin, jos toimivat yrittäjinä, kertoo tuore Nuorisobarometri.

Sukupuolten välillä on kuitenkin selkeitä eroja. Nuoret naiset ovat nuoria miehiä huolestuneempia työhön ja työelämään liittyvissä näkemyksissään. He myös kokevat miehiä useammin huolta jaksamisestaan.

Yhdeksän kymmenestä nuoresta haluaa työn olevan omien arvojen mukaista.

Nuorisobarometri on vuosittain ilmestyvä julkaisu, joka mittaa nuorten arvoja ja asenteita.

Ainakin 16 ihmistä kuoli ampumisessa Kanadan maaseudulla

Ainakin 16 ihmistä on kuollut ampumisessa Kanadan Nova Scotiassa, kertoo muun muassa Kanadan yleisradioyhtiö CBC. Kanadan poliisin mukaan ampumistilanne Portapiquen pikkukaupungissa ja sen ympäristössä alkoi myöhään lauantai-iltana ja kesti yhteensä 12 tuntia. Ampuja saatiin takaa-ajon päätteeksi kiinni huoltoasemalla, jossa poliisi ampui hänet kuoliaaksi.

Epäilty ampuja oli 51-vuotias mies.

Yksi kuolonuhreista on poliisi.

Norja ja Tanska purkavat koronarajoituksia

Norja alkaa tänään höllentää koronaviruksen takia määrättyjä rajoituksia. Rajoitukset ovat olleet voimassa maaliskuun puolivälistä. Aluksi maassa avataan päiväkodit. Lisäksi norjalaiset saavat tästä päivästä alkaen lähteä taas vapaa-ajan asunnoilleen. Alakoulut on tarkoitus avata taas viikon päästä.

Rajoituksia puretaan tänään myös Tanskassa, jossa osa kouluista ja päiväkodeista avattiin jo viime viikolla. Tanskassa myös kampaamot ja hammaslääkärit saavat tästä päivästä lähtien jatkaa toimintaansa. (Lähde: NTB)

Yhdysvalloissa jälleen lähes 2 000 koronaviruskuoleman päivä

Yhdysvalloissa ainakin 1 997 ihmistä on kuollut koronavirukseen viimeisen 24 tunnin aikana, kertoo maailman virustilannetta seuraava Johns Hopkins -yliopisto. Luku kuvaa tilannetta lauantai-illasta sunnuntai-iltaan paikallista aikaa.

Viime päivinä on kerrottu toistuvasti noin 2 000 uudesta kuolemasta päivittäin.

Yhdysvalloissa on raportoitu eniten virukseen liittyviä kuolemia maailmassa, yhteensä noin 40 600. Sataa tuhatta asukasta kohden Yhdysvalloissa on kuollut virukseen 12 ihmistä.

Koko maailmassa kuolemia on rekisteröity jo yli 165 000. (Lähde: AFP)

Latinalaisen Amerikan koronavirustartuntojen määrä ylitti 100 000

Latinalaisessa Amerikassa vahvistettujen koronavirustartuntojen määrä on ylittänyt 100 000, kertoo uutistoimisto AFP omien laskelmiensa perusteella. Sunnuntaihin mennessä koko laajalla alueella oli rekisteröity vajaat 5 000 virukseen liittyvää kuolemaa. Eniten tartuntoja ja kuolemia on todettu 210 miljoonan asukkaan Brasiliassa. Siellä on vahvistettu noin 38 600 tartuntaa ja lähes 2 500 kuolemaa.

Toistaiseksi pandemia on levinnyt rajusti erityisesti Yhdysvalloissa ja osissa Eurooppaa. Tartuntamäärät ovat kuitenkin nousseet myös Latinalaisessa Amerikassa, jonka valtioiden terveydenhuoltojärjestelmien kestokyky herättää huolta.

Väli- ja Etelä-Amerikan valtioista muodostuvalla alueella elää arviolta yli 640 miljoonaa ihmistä.

Mellakan aiheuttama tulipalo tuhosi osan pakolaisleiristä Kreikassa

Tulipalo tuhosi osan suuresta pakolaisleiristä Kreikan saaristossa viikonloppuna. Palo Vialin leirillä Chiosin saarella oli seurausta mellakoinnista, joka syttyi kun irakilainen nainen kuoli leirillä.

Viranomaisten mukaan kukaan ei loukkaantunut palossa, mutta suuri osa leirin hallintorakennuksista ja myös monia asuinkontteja tuhoutui.

Moni leirin asukas jäi palon seurauksena kodittomaksi, mutta YK:n pakolaisjärjestön mukaan heille ollaan jo järjestämässä telttoja. Vialin leiri, kuten useimmat Kreikan pakolaisleirit, oli jo valmiiksi pahasti ylikansoitettu. Leirillä asuu yli 5 000 ihmistä, vaikka sen asuintilat on tarkoitettu vain noin tuhannelle. (Lähde: AFP)

Öljyn hinta sukelsi taas ennätysalhaalle

Öljyn hinta on jatkanut rajua laskuaan. Yhdysvaltain markkinahinta West Texas Intermediate putosi Aasian kaupankäynnissä maanantaina yli 20 prosenttia.

Hinta on nyt enää noin 15 dollaria tynnyriltä, mikä on alhaisin taso pariinkymmeneen vuoteen.

Öljyn hinta oli laskussa Venäjän ja Saudi-Arabian hintasodan takia jo ennen koronaviruksen leviämistä pandemiaksi. Hinta on sittemmin syöksynyt koronaviruksen romahdutettua kysynnän ympäri maailman. (Lähde: AFP)

Itävalta ja Britannia tarjoutuvat isännöimään useampia F1-kisoja tyhjien katsomoiden edessä

Formula 1 -kausi saattaa alkaa heinäkuussa perättäisillä kisoilla samalla radalla. Sekä Itävallan että Britannian gp-kisojen järjestäjät ovat tarjoutuneet järjestämään radoillaan kaksi perättäistä F1-kilpailua. Kisat ajettaisiin tyhjien katsomoiden edessä.

Koronaviruspandemia on aiheuttanut F1-kauden yhdeksän ensimmäisen kilpailun siirtämisen tai perumisen, ja myös kesäkuun lopulle kaavailtu Ranskan gp joudutaan mitä todennäköisimmin siirtämään.

Heinäkuun 5. päivälle suunnitellun Itävallan gp:n järjestäjät ovat ehdottaneet, että Spielbergin rata voisi isännöidä kaksi perättäistä gp:tä. Samaa ovat ehdottaneet 19. heinäkuuta ajettavan Britannian gp:n järjestäjät.

F1-pomot ovat sanoneet, että jos kausi alkaa heinäkuussa, on 18–19 kisan kalenteri yhä mahdollinen. (Lähde: AFP)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut