Sisäpihalta löydetty sorsapoikue marssi Lahden keskustan halki – "Oli parempi viedä ne kävellen"

Erikoinen seurue otti suunnakseen Pikku-Veskun vehreät maisemat. Janne Ranne

Ville Paso

Oikeaan aikaan keskustassa liikkeellä olleet saivat hieraista silmiään, kun vastasyntynyt heinäsorsapoikue yhdessä emonsa kanssa marssi päämäärätietoisesti Lahden katuja kohti Pikku-Veskua. Luultavasti vain päivän ikäinen poikue oli hetkeä aiemmin löytynyt Vesijärvenkadun ja Kirkkokadun risteyksessä olevan Vuorelmankulman sisäpihalta.

– Huomasin pihassa pari ihmistä pitämässä vahtia ja soitin Päijät–Hämeen eläinsuojeluyhdistyksen numeroon. Sitä kautta saimme nopeasti apua paikalle, pihapiirissä asuva Paavo Pulkkinen kertoo.

Emo oli yrittänyt johdattaa 13 poikasta porteista ulos siinä onnistumatta. Tuoreet munankuoret löytyivät pihalla olevan vuorimännyn juurelta. Vasta edellisellä viikolla pihatalkoisiin osallistunut Pulkkinen ei ollut huomannut mitään merkkejä hautovasta sorsaemosta.

– Eläinsuojeluyhdistyksen lähettämä ihminen oli sitä mieltä, ettei poikuetta tai varsinkaan hermostunutta emoa voinut kuljettaa laatikossa, joten oli parempi viedä ne kävellen.

Mukana olleen Pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdistyksen toimijan mukaan sorsaemo olisi voitu kuljettaa myös laatikossa, mutta lintujen siirrolle haluttiin valita luonnollinen tapa. Toimijan mukaan poikaset olivat vain tunteja vanhoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.