Avotulen teko on nyt kokonaan kielletty Päijät-Hämeessä - pelastuspäällikkö antoi jyrkän määräyksen

Pelastuslaitos on joutunut toukokuun aikana hoitamaan runsaasti maastopaloja. Arkistokuva. Vesa Tapiola

Markus Luukkonen

Avotulen teko on kielletty Päijät-Hämeessä 13. kesäkuuta saakka. Pelastuspäällikkö Veli-Pekka Niemikallio antoi aiheesta keskiviikkona määräyksen.

Avotulella tarkoitetaan pelastuslaissa nuotion lisäksi muuta vastaavaa tulen käyttöä, josta tulen on mahdollista päästä irti maapohjan kautta tai kipinöinnin kautta. Kielto koskee kaikkea avotulen tekoa, joten myös ennalta sovitut kulotukset ovat tänä ajanjaksona kielletty. Kiellon rikkominen on rangaistava pelastusrikkomus.

– Toukokuu on ollut lämmin ja kuiva, ja toukokuun kaikkien aikojen hellepäiväennätys on rikottu tänä vuonna. Lämpö ja kuivuus ovat aiheuttaneet sen, että metsä ja muu maasto ovat erittäin kuivaa ja tulenarkaa. Lisänä useina päivinä on ollut kova tuuli, perustellaan Päijät-Hämeen pelastuslaitokselta.

Ilmatieteen laitoksen metsäpalovaroitus on ollut voimassa Päijät-Hämeessä jo 12. toukokuuta lähtien. Pelastuslaitos on joutunut toukokuun aikana hoitamaan runsaasti maastopaloja.

Ilmatieteen laitoksen metsäpalovaroitusjakson päättyminen ei merkitse sitä, että avotulen tekokielto Päijät-Hämeessä päättyy. Kielto on voimassa 13. kesäkuuta asti, ellei pelastuspäällikkö sitä erikseen kumoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Ei sähköverkolle, ei lääkäreille, ei varuskunnalle, ei valokuidulle – Iitti sanoo melkein aina ei, ja sekös Johannes Niemeläistä riemastuttaa
 2. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 3. Henry Saleva seurasi humalaista rekkakuskia Nelostiellä yli 40 kauhuntäyteistä minuuttia: "Jos olisi osunut kohdalle, olisi varmasti ollut henki pois"
 4. Marin: Hallitus käsittelee torstaina rajojen terveysturvallisuutta, maskeja ja etätyötä
 5. Koulujen lukuvuosi alkoi Lahdessa, pienessä Kivijärven kyläkoulussa opettajia huolettavat koulukuljetusten olemattomat turvavälit – "Vesittää koko homman, jota täällä teemme"
 6. Nastolalaisen konkaripoliitikon autokokoelman kohtaloa puidaan nyt hallinto-oikeudessa
 7. Riskimaista Helsinki-Vantaalle saapuville ei pakkokaranteenia
 8. Ensimmäisen koulupäivän liikenne sujui Lahdessa rauhallisesti – poliisi muistuttaa tarkkaavaisuudesta erityisesti Launeen monitoimitalo Lähteen kohdalla
 9. Lauantaina ajetaan koronatauon jälkeen vihdoin rallia Päijät-Hämeessäkin
 10. Lahden Kortteliliigalle jäi luu käteen osapuolien vuokrakiistassa – uudet tilat olisi löydettävä nopeasti: "V*tuttaa"
 11. Vili Uuskallion Esalainen: Hämeenkadun ja Vesijärvenkadun kulman rappiotalo pahentaa Lahden keskustan turvattomuutta
 12. Sormet ovat tehtailijan silmät – lähes sokea Timo Laitinen on pyörittänyt huonekalutehdastaan Hollolassa kohta 50 vuotta
 13. Suomessa todettu 19 uutta koronavirustartuntaa
 14. Valtionvelka nousee arviolta 132 miljardiin euroon – VM:n budjettiehdotus ensi vuodelle on 61,6 miljardia euroa
 15. Hanhituhoja korvataan nopeutetusti, 2,7 miljoonan euron hakemuspotista osa kohdistuu Päijät-Hämeeseen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.