Valintaryhmä esittää Pekka Timosta Lahden uudeksi kaupunginjohtajaksi

Kesäkuussa 52 vuotta täyttävä Pekka Timonen asuu Helsingissä. Kuva: Suomi 100 / Leena Koskela

Vili Uuskallio

Suomi 100 -juhlavuoden pääsihteeri Pekka Timonen on valintaa valmistelevan toimikunnan suosikki Lahden uudeksi kaupunginjohtajaksi. Valintaryhmä julkisti esityksensä kaupungintalolla torstaina pidetyssä mediatilaisuudessa.

Kaupunginjohtajan tehtävää haki 13 henkilöä, joista seitsemän haastateltiin. Soveltuvuusarviointiin etenivät Timosen ohella Kotkan kaupungin palvelujohtaja Jorma Haapanen ja Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva.

Kesäkuussa 52 vuotta täyttävä Timonen on työskennellyt useissa kulttuurialan ja yrityselämän johtotehtävissä. Hän toiminut muun muassa viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtajana 2013–2014, Helsingin World Design Capital -hankkeen johtajana 2010–2012, Helsingin kulttuurijohtajana 2005–2012, FinnAgora-instituutin johtajana Budapestissa 2003–2005 ja Kaapelitehtaan toimitusjohtajana 2001–2003. Työuransa alkuvaiheessa vuosina 1987-1995 hän työskenteli sanomalehti Kalevan toimittajana.

Oululaislähtöinen Timonen on koulutukseltaan filosofian maisteri (pääaine yleinen historia). Timonen asuu Helsingissä. Hän on naimisissa. Uusperheessä on kolme tytärtä. Timonen harrastaa tennistä, koripalloa ja lukemista. Hän kertoo myös olevansa hyvän ruoan ja juoman ystävä.

Valintaryhmään kuuluvat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Milla Bruneau (kok.), kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Komu (sd.) ja 2. varapuheenjohtaja Aleksi Mäntylä (vihr.) sekä kaupungin henkilöstöjohtaja Anne-Maj Salmi. Ryhmän sihteerinä toimii kaupunginlakimies Pekka Virkkunen.

Kaupunginhallitus käsittelee johtajavalintaa 4. kesäkuuta. Päätöksen valinnasta tekee 11. kesäkuuta kokoontuva valtuusto.

Valittava kaupunginjohtaja aloittaa tehtävässään elokuun alussa tai erikseen sovittuna ajankohtana. Kaupunginjohtaja siirtyy kansliapäällikön tehtävään kesäkuun 2021 alussa, kun Lahti siirtyy pormestarimalliin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden sivistyslautakunnassa erikoinen äänestysepisodi, puheenjohtaja järjesti uusintaäänestyksen vastoin lakimiehen ohjetta
 2. 27.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Tartuntojen määrä vakaa, sairaalahoidossa ei yhtään koronapotilasta
 3. Lahden keskustan tuntumassa on liikkunut viime päivinä useita hirviä – "Kun vasat lähtevät emon luota, ne poukkoilevat ympäriinsä"
 4. Kuusi päijäthämäläistä taksiyrittäjää kimpaantui Kela-kyytien menettämisestä – Sopimusrikkomuksesta vaaditaan yli 700 000 euron korvauksia
 5. Työttömien työntekijöiden määrä kasvoi roimasti Päijät-Hämeessä - Lahdessa korkein työttömyysaste
 6. Mika Lehto heräsi avunhuutoihin mökillään Sysmässä ja pelasti vedenvaraan joutuneen miehen – Päijät-Hämeen pelastuslaitos palkitsi uroteosta
 7. Hyvinvointiyhtymän perusterveydenhuollon lääkärit ja hammaslääkärit ovat huolissaan valmistellusta yhteisyrityksestä – enemmistö ei usko mallin hyödyttävän palvelutuotantoa
 8. Jotain hyötyä poikkeusoloista – Järvisen perhe rakensi upean puumajan kotipihalleen Asikkalan Vääksyyn
 9. Henkilöauto törmäsi jalankulkijaan suojatiellä Heinolassa
 10. Kuluttajille myytävissä autonostimissa on hengenvaara, tuotteet palautettava ostopaikkaan
 11. Päijät-Hämeen matkailualan yrittäjät tekevät yhteistyötä, jotta täällä ensi kertaa lomailevat ihastuisivat alueeseen: "Meidän pitää hurmata heidät"
 12. Hartolassa syttyi maastopalojen sarja
 13. Lahti Aqua -konsernissa vakava työtapaturma – kätensä menettänyt vaatii oikeusteitse korvauksia
 14. Lahden Kortteliliigan Ropponen muistuttaa perinteisten tukijoiden ahdingosta – ei laskua ensimmäiseksi heille
 15. Vääksyn seurakuntakodin rakennustyömaalla on tehty töitä jo reilu viikko – katso ilmakuvat työmaalta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.