Hiki pintaan taivasalla ei ole hinnasta kiinni: Päijät-Hämeen kesän puistojumpat

Miehetkin ovat löytäneet YogaRocksin puistojoogan.

Janne Urpunen

Lahdessa jumpataan, joogataan ja zumbataan. Hiki irtoaa taivaan alla myös ympäristökunnissa. Kokosimme maakunnan kesäjumppia yhteen. Valitse tarjonnasta mieleisesi. Kesällä liikkuminen ei ole ainakaan hinnasta kiinni. Kuvat ovat YogaRocksin puistojoogasta. Kuvaaja: Mirja Hussain

Fit Lahden torstaijumpat

Fit Lahti järjestää kaikille avoimet, ilmaiset puistojumppasessiot kesäkuussa Fellmaninpuiston Paasikivenkadun puoleisella laidalla torstaisin kello 17.30-18.30. Ohjelmassa 7.6. yin-joogaa, 14.6. crosstrainingia, 21.6. pilatesta sekä 28.6. hiit & core -treeniä. Ei ennakkoilmoittautumista.

Kuntosali Foreverin puistojumpat

Foreverin puistojumpan pitäisi sopia niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin kuntoilijoille. Ilmaiset jumpat Pikku-Vesijärven puistossa 21. elokuuta asti tiistaisin kello 18. Ei säävarausta. Osallistuminen ei vaadi salin asiakkuutta. Ilmoittautuminen tapahtuu Foreverin verkkosivuilla.

Fressi goes Pikku-Vesku

Liikunta- ja hyvinvointikeskus Fressi jalkautuu Pikku-Veskun puistoon keskiviikkoisin kello 18. Tarjolla on viikosta riippuen muun muassa keskivartalon ja pepun muokkausta, joogaa, kardiotreeniä, vatsa-peppu-yhdistelmää, tanssia sekä crosstrainingia. Jumpat ovat ilmaisia.

Hyvinvointiklubin porrastreeni

Lahden Hyvinvointiklubi järjestään ilmaisia porrastreenejä Kirkkopuistossa tiistaisin ja torstaisin kello 18. Monipuolisuutta harjoituksiin haetaan lihaskuntoharjoitteiden ja HIIT-treenin kautta.

Jomi yogan sunnuntait

Launeen perhepuistossa, frisbeegolfradan ja arboretumin lähellä, joogataan sunnuntaisin 9. syyskuuta asti. Kello 8.30-10 on tarjolla dynaamista ja meditatiivista kundaliinijoogaa ja 17.30-19 hatha vinyasaa. Mukaan pyydetään ottamaan joogamatto, vettä ja viltti rentoutusta varten. Kerta maksaa viisi euroa. Käteismaksu. Säävaraus.

Lumon core-treenit

Liikuntakeskus Lumon ilmaiset core-treenit pidetään Mukkulan rannassa torstaina 7. kesäkuuta kello 16.30-17. Juomapullo ja pyyhe tai jumppamatto mukaan.

Lumon puistojooga

Liikuntakeskus Lumo järjestää neljä puistojoogatuntia 20.6. alkaen keskiviikkoisin kello 18–19. Paikka on Asemantaustan päiväkodin ja kauppakeskus Valon läheinen pieni puisto. Oma matto pyydetään ottamaan mukaan.

Painovoiman Aurinkotreenit

Tanja Korhonen liikuttaa kansaa kesäkuussa Mukkulan rannassa tiistaisin kello 11. Tarjolla on helppoja, mutta tehokkaita liikkeitä. Harjoitukset, joissa käytetään hyväksi oman kehon painoa, sopivat kaikille. Lapsetkin ovat tervemenneitä vanhemman vastuulla ja valvonnassa. Treeni on ilmainen. Kokoontuminen Painovoima Bites -kahvilan edessä.

Painovoiman yin & yang

Joogaopettaja Auli Kokkonen vetää rauhallista yin & yang -joogaa Mukkulan rannassa keskiviikkoisin kello 10. Yang-osuudessa tehdään yksinkertaista, dynaamista harjoitusta ja lämmitetään kehoa. Yinissä hiljennytään asentoihin maahan useammaksi minuutiksi kerrallaan. Harjoitus sopii aloittelijoille ja pitempään harrastaneille. Mukaan säänmukaiset, joustavat vaatteet sekä joogamatto tai pyyhe. Ei ennakkoilmoittautumista. Kokoontuminen Painovoima Bites -kahvilan edessä. Joogasessio maksaa viisi euroa. Viimeinen kerta järjestetään 11. heinäkuuta.

Puistojooga by YogaRocks

Puistojooga ojennetaan, venytään ja hengitetään Punavankien muistomerkin edessä Fellmaninpuistossa tiistaisin kello 18-19.15. Ohjelmassa on elokuulle asti lempeitä, kaikille sopivia joogaliikkeitä. Kainaloon joogamatto, pyyhe tai viltti ja juotavaa. Vapaaehtoinen käteismaksu. Säävaraus. Peruutuksista ilmoitetaan Facebookissa sekä YogaRocksin sivuilla. Ensi tiistaina 5. kesäkuuta joogan jälkeen nyyttärit.

Studio Rauhan puistojooga

Rauhan puistojoogat käynnistyvät Annika Rouvisen ohjaamalla flowjoogalla toinen kesäkuuta. Mukkulan kartanon vanhojen tammien alla joogataan joka lauantai kello 10-11.15. Varustus: joogamatto, juomapullo ja avoin mieli. Tapaaminen kartanon takana, lähellä tenniskenttää. Kertakustannus oman kukkaron mukaan 5-15 euroa. Rauhan joogat jatkuvat elokuun lopulle.

Zumba Fitness Summer Class

Fellmaninpuistossa zumbataan sunnuntaina 10. kesäkuuta ja lauantaina 23. kesäkuuta kello 16-17. Tunti maksaa euroa ja maksu pyydetään suorittamaan käteisellä ennen tunnin alkua.

Asikkalan ulkokuntosalitreenit

Asikkalan liikuntatoimi liikuttaa kuntalaisia kesäkuussa. Aku Laaksonen vetää ulkokuntosalitreenit Pirppulanrannassa maanantaina 4.6. kello 13-14. Seuraavana maanantaina samaan aikaan Laaksonen ohjaa harjoituksen Aurinkovuoren ulkokuntoilulaitteilla.

Heinolan Möljänpuiston kahvakuulaajat

Vapaaehtoiset kahvakuulaajat järjestävät kaikille avoimia ja ilmaisia kahvakuulatreenejä Möljänpuistossa. Treeniajat vaihtelevat. Vetäjät ilmoittavat treeneistä paria päivää ennen Facebook-ryhmässä “Kahvakuulaa varrella virran”, johon kiinnostuneet voivat liittyä. Mukaan oma kuula, juomapullo ja makuualusta. Lainakuulia mahdollisesti saatavilla. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Hollolan Zenana zumbaa

Maija Masalin ohjaa zumbatunnin Messilän hiekkarannalla lauantaina 9. kesäkuuta kello 15-16. Ei ennakkoilmoittautumista. Maksu, 5 euroa,  käteisellä. Säävaraus.

Tilkin rantajooga

Hollolan Zenanan joogatunti torstaisin Vähä-Tiilijärven rannalla kello 17-18 kesä-heinäkuun ajan. Muista ottaa mukaan juomaa, päähine sekä oma matto tai pyyhe. Vapaaehtoinen maksu. Säävaraus.

Hollolan kunta järjestää kesäliikuntaa

Maanantaisin 18.6. asti kuntopiirityyppistä lihaskuntoharjoittelua 65+miehille Heinsuolla kello 10.30-11.30. Kerta maksaa kaksi euroa. Tiistaisin ja torstaisin 19.7. asti kello 11-11.45 lihaskuntoharjoittelua kirjaston toimintapuistossa. Ei maksua.

Tiistaisin 19.6. asti kahvakuulatreeni kello 18–19 Heinsuolla. Kaksi euroa per kerta. Keskiviikkoisin 20.6. “kevyesti kahvakuulalla” kello 13-14 Heinsuolla. Kertamaksu kaksi euroa.

Kärkölän kunnan jumpat

Aamujumppaa keskiviikkoisin kesäkuussa kunnanviraston puistossa kello 09.30-10.15. Maksuton. Sopii kaikille. Säävaraus.

Kahvakuulajumppaa keskiviikkoisin kesäkuussa kunnanviraston puistossa kello 17-18. Maksuton. Oma kuula mukaan. Säävaraus.

Orimattila puistojumppa

Maksuton ja kaikille avoin puistojumppa Puistotien liikuntapuistossa perjantaina 1.6. kello 13-14.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Liiketilaansa laajentavassa Järvisen pyörä ja urheilu -liikkeessä sähköpyörien kysyntä räjähti koronapandemian aikana kasvuun – "Myynti on lisääntynyt merkittävästi"
 2. Lakkiaisten ja lukukauden päättäjäisten juhlinta alkoi Lahdessa iltapäivällä maltillisesti – "Veikkaan, että tänään on enemmän meininkiä kuin eilen"
 3. Ilpo Kaikkonen julkaisi kahden vuoden tauon jälkeen uuden biisin, Tuhat tarinaa kertoo Nastolan Aurinkolinnasta
 4. Mies anasti moottoripyörän Nastolassa ja kurvasi kohti Kouvolaa – poliisi puuttui peliin
 5. Nastolan tarunhohtoinen Ruuhijärvi-laiva ylitti maakannaksen mutta ajoi kiville sääntö-Suomen pykäläviidakossa
 6. Poliisi kerää kaikkien kiinteistöjen valvontakameratiedot yhteen paikkaan – kamerakartasto nopeuttaa rikoksen tutkintaa
 7. Korona aiheuttaa osalle potilaista pitkäkestoisia oireita, joihin ei ole selitystä – "Monella on ollut vähätteleviä kokemuksia lääkärissä", sanoo liki 3 kuukautta sairastanut Joni Savolainen
 8. Camping Messilä päättää Enonsaaren avaamisesta myöhemmin kesällä, keväällä tyhjentynyt mökkivarauskalenteri on alkanut taas täyttyä
 9. Kivimaan koulussa Lahdessa Suvivirsi raikaa tänä vuonna videolla – katso koulun kevätjuhlakooste
 10. Saunamökki tuhoutui tulipalossa Padasjoella
 11. Koko viime kauden huilannut hiihtosuunnistaja Siiri Saalo häkeltyi Lahden lyseon urheilulukiolta saamastaan tunnustuksesta
 12. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, pelastuslaitos tarkkailee palopaikkaa omatoimisesti – "Tilanne vaatii ammattilaisen silmää"
 13. Villähteen Korin jatsit pienentyy ja siirtyy sisätiloihin
 14. Malja keväälle virtuaalisesti – katso Vääksyn lukion kevätjuhla tästä
 15. Nuorehko mies kaahasi Heinolassa Lusin suoralla ja ohitti poliisimoottoripyörän

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Fingerpori 29.5.2020
 2. Fingerpori 30.5.2020
 3. Fingerpori 28.5.2020
 4. Purkupiha oy:n tulipalon sammutustyöt päätökseen Lahdessa, pelastuslaitos tarkkailee palopaikkaa omatoimisesti – "Tilanne vaatii ammattilaisen silmää"
 5. Nuorehko mies kaahasi Heinolassa Lusin suoralla ja ohitti poliisimoottoripyörän
 6. Mies anasti moottoripyörän Nastolassa ja kurvasi kohti Kouvolaa – poliisi puuttui peliin
 7. Katso video: Lahtelaiset muusikot taltioivat Suvivirren, solistina Dimitri Keiski - katso esitys täältä
 8. Malja keväälle virtuaalisesti – katso Vääksyn lukion kevätjuhla tästä
 9. Pääkirjoitus: Hoitajille jäi käteen vain luu
 10. Uutissuomalaisen debatti: Varman Risto Murto varoittaa: Suomelle voi käydä kuten Italialle ja Kreikalle – talouskriisien lasku jää nuorille työikäisille
 11. Saunamökki tuhoutui tulipalossa Padasjoella
 12. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 13. Camping Messilä päättää Enonsaaren avaamisesta myöhemmin kesällä, keväällä tyhjentynyt mökkivarauskalenteri on alkanut taas täyttyä
 14. Korona aiheuttaa osalle potilaista pitkäkestoisia oireita, joihin ei ole selitystä – "Monella on ollut vähätteleviä kokemuksia lääkärissä", sanoo liki 3 kuukautta sairastanut Joni Savolainen
 15. Tuomo Nieminen oli juuri aloittamassa uudessa työssä johtajaylilääkärinä, kun pandemia levisi Suomeen – Lahden loistavat maastot auttoivat tuulettamaan päätä hektisinä aikoina

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.