Meidän juttu: KotiKummit ilahduttavat yksinäisiä iäkkäitä poikkeusoloissa

Hanna Sinkko, Anne-Maria Karjalainen

Kirkkaankeltaisten narsissien kukkameri täyttää lattian. On paketointipaperia, itsetehtyjä kortteja ja runonpätkiä. Tarvikkeista syntyy 76 lahjaa KotiKummit-toiminnassa mukana oleville kotihoidon ikäihmisille. Lahjoilla piristetään ja ilahdutetaan iäkkäitä sekä kerrotaan kuinka tärkeitä he ovat. KotiKummit-toiminta auttaa lahtelaisia yksinäisiä kotihoidon ikäihmisiä vapaaehtoistoiminnan ja yritysyhteistyön avulla. Normaalioloissa lähes 80 Lahden alueella asuvan iäkkään luona käy Kotikummi-vapaaehtoinen.

Vaikka emme saa tavata toisiamme, niin voimme ilahduttaa ja piristää toistemme arkea: Poikkeusolojen aikana Kotikummi-vapaaehtoiset ilahduttavat puhelinsoitoin, kortein ja kirjein vanhuksia.

Myös kotivapaaehtoisuus on lähdössä vauhtiin: voit tehdä kotona käsitöitä ja Lahden Diakonialaitos toimittaa käsityöt lahtelaisille ikäihmisille poikkeusolojen päätyttyä.

Lisätietoja kotivapaaehtoisuudesta saat Dilaluurista ma–to kello 9–15 numerosta 044 713 2026.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut