Meidän juttu: KotiKummit ilahduttavat yksinäisiä iäkkäitä poikkeusoloissa

Hanna Sinkko, Anne-Maria Karjalainen

Kirkkaankeltaisten narsissien kukkameri täyttää lattian. On paketointipaperia, itsetehtyjä kortteja ja runonpätkiä. Tarvikkeista syntyy 76 lahjaa KotiKummit-toiminnassa mukana oleville kotihoidon ikäihmisille. Lahjoilla piristetään ja ilahdutetaan iäkkäitä sekä kerrotaan kuinka tärkeitä he ovat. KotiKummit-toiminta auttaa lahtelaisia yksinäisiä kotihoidon ikäihmisiä vapaaehtoistoiminnan ja yritysyhteistyön avulla. Normaalioloissa lähes 80 Lahden alueella asuvan iäkkään luona käy Kotikummi-vapaaehtoinen.

Vaikka emme saa tavata toisiamme, niin voimme ilahduttaa ja piristää toistemme arkea: Poikkeusolojen aikana Kotikummi-vapaaehtoiset ilahduttavat puhelinsoitoin, kortein ja kirjein vanhuksia.

Myös kotivapaaehtoisuus on lähdössä vauhtiin: voit tehdä kotona käsitöitä ja Lahden Diakonialaitos toimittaa käsityöt lahtelaisille ikäihmisille poikkeusolojen päätyttyä.

Lisätietoja kotivapaaehtoisuudesta saat Dilaluurista ma–to kello 9–15 numerosta 044 713 2026.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Luhdan hotellihanke sai siunauksen rakennus- ja ympäristölupalautakunnalta – rakennuslupa sallii 17-kerroksisen tornitalon rakentamisen entisen Anttilan paikalle
 2. M/S Pyhäjärven risteily keskeytyi iltamyöhään Heinolassa - syynä jälleen potkurivika, korjauksen kestosta ei tietoa: "Risteilyjä saatetaan joutua perumaan"
 3. Hollolalainen hevosfirma laajensi lennosta sairaalatakkeihin – "Tilaukset ovat isoja ja aikataulut painavat päälle"
 4. Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"
 5. Kimalaisten katukuolemille Lahdessa löytyi uusi selitys – "Lehmus on huijari"
 6. Suora lähetys: Lahden Reipas matkaa Kultsu FC:n vieraaksi - katso ottelu tästä
 7. Oikeustiedettä opiskeleva Henna Marttila saa kuittauksia oudosta tiirikointiharrastuksestaan: ”Minulle on joskus siteerattu rikoslain murtovälineitä koskevaa pykälää”
 8. Omenoiden ruskean muumiotaudin ehkäiseminen vaatii nöyrää selkää ja kovaa kuorta: edessä on hautaamista ja puiden ravistelua
 9. Näppis: Miten hallitus tukee korona-aikana työmarkkinatukea saavia?
 10. Teerenpeli ja Ruskovilla vastasivat koronatuotteiden nopeaan kysyntäpiikkiin keväällä – käsidesiä yhä varastossa, maskeja edelleen 300 päivässä
 11. Ykköstähti on poissa, mutta miesten estekisasta tulee lahtelaisittain Kalevan kisojen herkkupala – "Kullasta lähden taistelemaan"
 12. Jos lapsi toivoo, Anna-Charlotta Rask,36, muuttaa kodin vaikka tietyömaaksi – hyvillä synttäreillä toteutuu kolme asiaa
 13. Pystyykö sarjajumbo horjuttamaan Reipasta? Katso ottelu suorana ESS.fi:ssä
 14. Hallitus jatkaa kaksipäiväisiä koronaneuvotteluja Säätytalolla
 15. Viiden mitalin saalis tyydyttäisi Ahkeraa Kalevan kisoista – "Erityisesti lämmittää nuorten ensikertalaisten osanotto"

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.