Haluatko kieppua 18 metrissä Lahden torin yllä? – Tivoli Seiterässä se onnistuu

11-metrinen liukumäki Mega Slide tarjoaa uudenlaisen näkökulman Lahden toriin neljän päivän ajan. Sami Kuusivirta

Nina Räty

Lahden tori on tämän viikon aikana täyttynyt Tivoli Seiterän värikkäistä laitteista. Tivoli avaa ovensa keskiviikkona ja jatkaa sunnuntaihin asti.

Lahden-vierailuun osuu myös perjantaina 15. kesäkuuta juhlistettava tivolipäivä, jota vietetään Suomessa nyt toista kertaa. Tivolipäivänä Seiterä jatkaa iltaansa kello 22:een saakka Yötivolina. Päivän aikana on tarjolla myös kasvomaalausta, puuhanurkka ja kello 18 karkkisade.

Huimin laite Xtreme kiepauttaa kävijät 18 metrin korkeuteen. Tivolin uusin laite on kaksi vuotta sitten ostettu venetsialainen karuselli, jonka nostalgiset hevoset ovat käsinmaalattuja. Se hankittiin Seiterän 50-vuotisjuhlan kunniaksi.

Kaikkiaan Lahden torille on pystytetty lähes 20 laitetta ja liukumäkeä. Jäljellä olevista kiertuepaikoista vain Lahdessa ja Tammisaaressa tivolille on järjestetty sähköt. Muualla toimitaan kahden dieselgeneraattorin varassa.

– Viime vuonnakin olimme tivolipäivänä Lahdessa. Tori on äärimmäisen hyvä sijainti keskellä kaupunkia. Tilana se on aika pieni, joten on haasteellista sovittaa kaikki laitteet paikoilleen, kertoo tivolin viestinnästä ja PR:stä vastaava Sami Vironen.

Tivoli Seiterän suuret autot saapuivat torille maanantain vastaisena yönä, jotta ne eivät juuri häirinneet muuta liikennettä.

Laitteiden ja kojujen pystytys oli kymmenen tunnin rupeama. Se tehdään 28 kertaa kesäsesongin aikana. Tivolikiertue kestää puoli vuotta maaliskuusta syyskuun loppuun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. "Kouvola-oikaisu olisi veronmaksajien näkökulmasta hirvittävän huono investointi" – Päijät-Hämeessä seurataan Kymenlaakson sisäistä raideriitelyä
 2. Kierrätyspuistosta tulossa paha pala Hollolan ja Orimattilan päättäjille – Uhkana on joko äänestäjien raivo tai tärkeiden verotulojen menetys
 3. Rakenteilla ollut talo tuhoutui tulipalossa yöllä Lahdessa
 4. Orimattilalainen ikonimaalari Pasi-Mikael Huovinen ei uskonut opinto-ohjaajaa, vaan teki ikoneista itselleen ammatin
 5. Urheilun ja yrityselämän kerma kokoontui Lahdessa pohtimaan menestyksen reseptiä: "Kisapuistoon pitäisi saada ensin sähköt", murjaisi FC Lahden toimitusjohtaja
 6. Kalle Veirron kolumni: Lätkäjätkät ovat kansallisia eheyttäjiä
 7. Eläkkeelle jäävä mäkihypyn kilpailujohtaja Walter Hofer odottaa Suomen mäkihypyn uutta tulemista ja lupaa, ettei paljastuskirjaa ole luvassa
 8. USU-gallup: Suomalaisista kaksi viidestä on suopeita alaikäisille turvapaikanhakijoille – "Voi olla, että hallitus on varovainen seuraavissa askeleissaan"
 9. Kimmo Kankaan Esalainen: Lahdessa on huippuluokan hiihtostadion, mutta mitä sillä tekisi ilman lunta?
 10. Pääkirjoitus: Vuokra-asuntojen ylitarjonta ei ole kaikille hyvä uutinen
 11. Uppoaisiko sinulle kilo lihaa vain minuuteissa? Lahdessa kisataan lauantaina jälleen lihamukin syönnin MM-tittelistä
 12. Ranskan "Oscareissa" osa gaalayleisöstä marssi ulos Roman Polanskin voitettua parhaan ohjaajan palkinnon
 13. Sakke Hämäläisen ensimmäinen liigamaali oli Pelicansille laiha lohtu, katso ottelukooste – "Ei kiekko ainakaan takan reunalle mene"
 14. "Rennosti vaan", kuului isä-Jannen ohje – Mico Ahosen maailmancup-debyytti päättyi karsintaan Salppurin kisoissa
 15. Peliitat haki pisteet Imatralta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.