Markku Koskinen vahvistaa: Kärkölä-ryhmä virittelee yhteistyötä Liike Nytin kanssa

Kärkölä-ryhmän johtaja, pormestari Markku Koskinen myöntää, että heillä on Liike Nytin kanssa yhteisiä nimittäjiä. Mirja Hussain

Markus Luukkonen

Heinolalainen Parempi Heinola -yhdistys liittyy uuteen poliittiseen Liike Nytiin ja samalla vaihtaa nimensä Liike Nyt – Heinolaksi. Kyseessä on ensimmäinen Harry Harkimon ja Mikael Jungnerin tunnetuksi tekemään liikkeeseen liittyvä paikallisyhdistys.

Aiheesta kertoi ensimmäisenä Yle.

Harkimon mukaan yhteistyöneuvottelut ovat pitkällä myös Kärkölässä. Harkimo viitannee uuteen Kärkölä-ryhmään, vai mitä, ryhmän puheenjohtaja, pormestari Markku Koskinen?

– Ai pitkällä? Sitten joku muu on neuvotellut. En ole itse ollut keskusteluissa mukana.

Koskinen vahvistaa kuitenkin, että muutama ihminen on hänen ryhmästään ollut yhteydenpidossa Liike Nytin kanssa. Keskusteluiden perusteella on sovittu tapaaminen.

Sosiaalisessa mediassa olevan tapahtumatiedon mukaan Mikael Jungner kertoo uuden liikkeen tavoitteista sunnuntaina Kärkölän kunnantalolla. Koskisen mukaan kyseessä on pieni ja avoin yleisötilaisuus.

– Sen syvemmästä yhteistyöstä ei ole ollut puhetta.

Yhteistyötä voisi olla ehdokasasettelussa

Kärkölä-ryhmä oli Päijät-Hämeessä edellisten kuntavaalien suurin yksittäinen ilmiö. Ryhmä syntyi tyhjästä ja kahmi 53,7 prosentin kannatuksen ja valtuuston määräenemmistön pitkälti ääniharavansa Koskisen turvin.

Tarvitseeko ryhmä valtakunnallisia apureita?

– Ehkä emme tarvitsekaan kovalla kiireellä. Aina on kuitenkin mielenkiintoista tutustua muihin poliittisiin ryhmiin ja heidän tavoitteisiinsa.

Koskinen myöntää, että yhteisiä nimittäjiä löytyy.

– Arvomaailmassamme on paljon yhteistä. Puolueiden välinen vastakkainasettelu haittaa nykyisellään päätöksentekoa ja valmistelua.

Käytännössä yhteistyötä voisi olla esimerkiksi vaalien ehdokasasettelussa.

– Yksi sitoutumattomien ongelmista on nimienkeruu. Sekä kunta- että maakuntavaaleissa on nimienkeruuvelvoite, ja se on ollut sitoutumattomille ryhmille aika työläs.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Demarit väläyttää terveyskeskuspalveluiden palauttamista yhtymältä kaupungille
 2. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 3. Pienessä korttelissa sijaitsee Tallinnan kulttuurin sydän – Telliskivi voitti New Yorkin, kun Fotografiska avasi ensimmäisen sivumuseonsa Tallinnaan
 4. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 5. Kansallispuvut saivat kyytiä Lahden Uudenkylän juoksutapahtumassa – "Eihän tässäkään ole järjen hiventäkään, mutta hauskaa on"
 6. Kaksi ruorijuoppoa kiinni Päijänteellä – toinen puhalsi seulonta-alkometriin isot lukemat
 7. Kuntouttava työtoiminta lisää itseluottamusta ja auttaa arjen hallinnassa
 8. Valko-Venäjän viralliset tulokset epäilyttävät: Lukashenkolle neljä viidesosaa äänistä
 9. Salpauksen alueella Lahdessa puhdistetaan maaperää öljystä
 10. Lahtelainen Eeva Silvennoinen, 92, valtuutti lapset hoitamaan asiansa, kun tytär ehdotti sitä – "Ei se tuntunut yhtään loukkaavalta"
 11. Pääkirjoitus: Hennan toivo Nurmijärvi-ilmiössä?
 12. Koulu alkaa Lahdessa uuden normaalin mukaisesti – ulkomaanmatkan jälkeisestä karanteenista odotetaan vielä virallista ohjetta
 13. Yksi kuljetettiin sairaalaan liikenneonnettomuudesta
 14. Välineinä hoitavat kädet ja pienen pienet neulat – akupunktiohoitaja Taru Oravalan matka kiinalaisen lääketieteen pariin kesti kauan ja meni mutkien kautta
 15. Lähijunat siirtyvät talviaikatauluihin, vaikuttaa myös Z- ja G-juniin

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.