Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Radiomastojen puhdistukseen ja maalaukseen kymppitonnien avustus Museovirastolta

Museovirasto on jakanut avustukset kulttuuriympäristökohteiden hoitoon vuodelle 2018.

Ylivoimaisesti suurimman potin saa tänä vuonna Lahden radiomastoja ylläpitävä Radio- ja tv-museosäätiö. Sille myönnettiin 41 850 euroa korjausmaalaukseen, jossa ruostuneet kohdat puhdistetaan ja uudelleenmaalataan.

Avustusta myönnettiin viidelle hakijalle yhteensä noin 50 000 euroa. Pääosa avustuksista myönnettiin puutarhojen ja puistojen hoitohankkeisiin painottaen hoidon suunnittelua ja siihen liittyviä selvityksiä.

Museoviraston avustus on tarkoitettu erityisesti niiden kulttuuriympäristökohteiden säilyttämiseen, joiden hoitoon ja ylläpitoon ei voida hakea muita valtionavustuksia. Hakemuksia arvioitaessa otettiin huomioon kohteen kulttuurihistoriallinen arvo ympäristössään ja suunniteltujen toimenpiteiden vaikutus kohteen ja sen arvojen säilymiseen.

Kulttuuriympäristökohteiden hoitoavustus on tarkoitettu osarahoitukseksi, ja se voi olla enintään puolet hankkeen kokonaiskustannuksista.