Puuskittainen tuuli jatkuu huomisen puolelle – Päijät-Hämeessä puita nurin ja sähköjä poikki

Sohvi Auvinen

Kova tuuli on kaatanut puita ja katkonut sähköjä juhannusaattona Päijät-Hämeessä.

Heinolan päivystävän palomestari Timo Järven ja Lahden päivystävän palomestari Harri Kittelän mukaan lähes kaikki Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen perjantaina saamat vahingontorjuntatehtävät ovat olleet tilanteita, joissa puu on kaatunut esimerkiksi sähkölinjojen tai teiden päälle. Henkilövahinkoja ei kuitenkaan ole sattunut, eikä puita ole tiettävästi kaatunut rakennusten päälle.

Ilmatieteenlaitoksen mukaan puuskittainen tuuli jatkuu lauantaina aamukuuteen saakka, jolloin puita voi kaatua vielä perjantai-illan ja lauantain vastaisen yön aikana.

- Jos ihmiset lähtevät juhannuspäivänä liikkeelle ja näin ollen liikkuvat teillä ja kulkuväylillä, niin ilmoituksia alkaa varmaan tulemaan lisää, Kittelä tuumii.

Eniten kaatuneet puut ovat työllistäneet Kittelän mukaan Lahden alueella ja Heinolassa. esimerkiksi Heinolassa oli ollut perjantaina kello 17 mennessä yhteensä kuusi vahingontorjuntatehtävää.

Kello 17 aikaan eniten sähköttömiä talouksia, 805, oli Hartolassa. Sähkökatkokartta-verkkosivun mukaan Heinolassa sähköttömiä talouksia oli 368, Lahdessa 51, Asikkalassa 35, Sysmässä 10 ja Padasjoella yksi.

Katso kotikuntasi reaaliaikainen sähkökatkojen tilanne täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asettuuko Juha Rehula ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi? "Kiinnostusta on ollut, mutta ihan muut asiat ratkaisevat ehdokkuuden"
 2. Tukkirekka paloi hinauskuntoon Messiläntiellä Lahdessa
 3. Yle: Seitsemän pelaajaa ulkona Pelicansin harjoituksista lomautusten vuoksi
 4. Suuri helpotus: Pippon kartingradalla ajetaan jatkossakin, mutta Lahden kaupunki vaatii Lahden FK-kerholta isoja investointeja
 5. Radiomäellä järjestetään yhteislaulutilaisuus – luvassa Leevi and the Leavingsin hittejä
 6. Vesa Mäkäläinen näki mainoksen Orimattilan Hennasta moottoritietä ajellessaan, ja alueen katsastuksen jälkeen unelma omakotitalosta alkoi muuttua todeksi: "Viikonloppuna olisi tarkoitus jäädä yöksi ensimmäistä kertaa"
 7. Kahden auton peräänajo Nelostiellä Lahdessa – liikenne sujuu taas normaalisti
 8. THL: Suomessa on todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa
 9. Lahdessa päästään jälleen maistelemaan käsityöläisoluita, Suuret Oluet – Pienet Panimot tuo viikonloppuna satamaan 13 panimoa
 10. Hilkka Kemppi pyrkii keskustan varapuheenjohtajaksi
 11. Hevonen putosi ojaan Jokimaalla – pelastusoperaatio kesti tunnin
 12. Riikka Suomisen mielestä parisuhteen ulkopuolinen seksi on demonisoitu: "Nykyään kyseenalaistetaan kaikki rokotteita myöten, mutta ei tätä parisuhdemantraa"
 13. Takavuosien ilmojen kaunotar juhlii 80-vuotiasta Vesivehmaan kenttää
 14. Beirutin räjähdyksessä yli sata kuollutta, tuhansia loukkaantuneita ja satoja tuhansia kodittomia – yksi suomalainen loukkaantui lievästi
 15. Lukijalta: Mehiläinen päättää ja kerää voiton yhteisyrityksessä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.