Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kimolan veneilykanavan valmistelu käynnistyi puiden kaadolla, rakennustyöt alkavat heinäkuussa

Kimolan uittokanavan muuttaminen veneilykäyttöön on alkanut. Puuston poisto kanava-alueelta on jo käynnissä, ja heinäkuun alkupuolella aloitetaan rakentamisen valmistelevat työt. Varsinaiset rakennustyöt alkavat heinäkuun aikana. Kanava valmistuu vuoden 2019 loppuun mennessä.

Kimolan kanavahankkeessa Konniveden ja Iitin Pyhäjärven välinen entinen uittokanava muutetaan veneilykäyttöön. Hankkeessa ruopataan ja levennetään nykyinen kanava ja tehdään siihen veneliikenteen vaatimat eroosiosuojaukset. Nykyinen nippunosturi puretaan ja paikalle rakennetaan venesulku, jonka sulutuskorkeus on noin 12 metriä. Kanavan ylittävät Kimolan silta ja Taipaleen yksityistiesilta uusitaan.

Valtion rahoituspäätös hankkeen toteuttamisesta on varmistunut ja urakkasopimukset voidaan solmia heinäkuun alussa. Hanke toteutetaan kolmessa eri urakassa: Kreate toteuttaa hankkeen sulku- ja väyläurakat ja Destia rakentaa hankkeen sillat. Hankkeen kustannusarvio on 20,8 miljoonaa euroa. Valtion rahoitusosuus on kaksi kolmasosaa ja alueen kuntien kolmasosa. Valmistuttuaan kanava jää Kouvolan kaupungin omistukseen.