Teatteriarvio: Zorro saa vauhdikkaan toteutuksen Jätinpesässä – romanttiset viritykset jäävät tällä kertaa vähemmälle

Kersantti Gonzales (Ranssi Toiviainen) ja miekkasankari Zorro (Jori Lahtinen) ottavat yhteen Zorron puolustaessa kansaa. Pia Simonen

Jätinpesän kesäteatteri

Zorro

Orimattilassa Jätinpesän kesäteatterissa nähdään tänä kesänä klassikkoseikkailu . Suvi Vanhalakan ohjauksessa Zorron tarina virittyy vauhdikkaaksi ja toiminnantäyteiseksi.

Juoni noudattelee tuttuja latuja.

Televisiosarjoista ja Hollywood-elokuvista tuttu, alun perin kioskikirjailija Johnston McCulleyn luoma hahmo Diego de la Vega palaa kotikonnuilleen Kaliforniaan. Aatelisherra kiinnostuu kyläyhteisöä kuristusotteessaan pitävän kuvernöörin omaisuudesta ja haluaa siitä osansa. Syntyy alter ego Zorro, roisto, joka haluaa maistaa makeaa elämää.

Sattumuksien kautta Zorron motiivit muuttuvat ja hänestä tulee kansan vapauttaja.

Zorron tarinan asetelma sortajasta ja sorretuista on aikaa kestävä. Jätinpesän Zorro on kuitenkin ennen kaikkea viihdyttävää, kesäistä komiikkaa.

Vauhti on vinha, eikä tunnelmointia juuri mahdu mukaan. Romanttisia virityksiä Jätinpesässä ei juurikaan punota. Zorro ja nuori kaunotar Juanita ovat luodut toisilleen ja sillä sipuli.

Lahtelainen Jori Lahtinen on oivallinen Zorro. Lahtinen on ilmeikäs näyttelijä ja tuo hyvää komiikkaa Zorron hahmoon.

Miekkamiehen kannalta tärkeät taistelukohtaukset toimivat, ja eturivin pieniin katsojiin miekkailu näytti tekevän erityisen vaikutuksen. Kansan ja kuvernöörin joukkojen välille saadaan lopussa kunnon rähinä.

Kaj Chydeniuksen sävellys istuu kalifornialaisten suuhun, mutta olisi ehkä kaivannut voittoisalta kansalta piirun verran enemmän puhtia ja toisenlaisen toteutuksen. Rivissä laulettuna numerosta hävisi tehoa.

Muista näyttelijöistä Minni Lilja on topakka Juanita ja Joonas Kainulaisen kuvernööri Ramon on hykerryttävä pahis. Hänen kannoillaan kulkee tikkaria nuoleva tai ritsalla ampuva pikkupaholainen, mini-kuvernööri (Iina Tikkala). Idea tuo mieleen -elokuvat, joissa pääpahiksella Dr. Evilillä on pienikokoinen klooni, Mini-Me.

Tuire Arola ja Ranssi Toiviainen vastaavat näytelmän komiikasta pulloon taipuvaisena sotilaana ja ärjynä kersanttina.

Lapsiyleisöön upposi erityisesti kohtaus, jossa Zorro sovittelee vaatteita ja etsii hahmolleen sopivaa sankariasua.

Oikean hevosen vierailu näyttämöllä on hauska lisä.

Amadeu Vivesin suunnittelema lavastus on ilahduttavan värikäs ja näyttävä ja toi tunnelmaa pilviseen Jätinpesään.

Aiheeseen liittyvää

  1. Orimattilassa Zorro, Lahdessa radiomastot rakastuvat – katso kooste kesäteatteriesityksistä
    12.6.2018 10:09

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut