Maauimala suljetaankin jo ensi viikolla Cheekin konserttien takia – kaupunginjohtaja: "Toivon, että ihmiset ymmärtäisivät suuren konsertin merkityksen Lahdelle"

Ruska Paronen

Lahden maauimala joudutaan sulkemaan jo ensi viikon keskiviikkona lahtelaisräppäri Cheekin konserttijärjestelyjen vuoksi, tiedottaa kaupunki. Aiemmin maauimala oli tarkoitus sulkea 12. elokuuta. Maauimala on kerännyt helteisinä päivinä kaupungin mukaan jopa 1 500 kävijää.

Maauimalan rakenteet on tarkastettu Cheekin Valot sammuu -jäähyväiskonserttipaikan valmisteluissa. Tarkastuksessa selvisi, että suuri konserttilava edellyttää vahvaa perustusta, jonka rakentaminen pitää aloittaa sovittua aiemmin.

– Jotta esiintymislava on mahdollisimman turvallinen, on altaaseen laitettava betoniset anturat, jotka kannattelevat lavaa. Anturoiden valaminen ja kuivuminen vievät oman aikansa, josta uimalan sulkemisen ennenaikaisuus johtuu, selittää Lahden kaupunginjohtaja Mika Mäkinen.

Kaikki mäkistadionille tulevat konserttirakenteet ovat tilapäisiä. Konsertin jälkeen alue palautetaan ennalleen.

Mäkinen pahoittelee uimalan sulkemisesta johtuvaa mielipahaa, mutta muistuttaa, että Lahdesta löytyy hienoja luonnonrantoja, joissa kesällä voi käydä uimassa.

– Toivon, että ihmiset ymmärtäisivät tällaisen suuren konsertin merkityksen koko Lahdelle. Meillä on nyt hieno mahdollisuus nähdä, miten monttu toimii eri tarkoituksiin. Harmittavaa tietenkin on, että järjestelyt vaikuttavat alueen muihin käyttäjiin, hän sanoo.

Vaikuttaa urheiluseurojen harjoituksiin

Maauimalan sulkeminen vaikuttaa uimareiden lisäksi uimaseurojen harjoituksiin, ja kesän viimeisestä uimakoulusta jää pitämättä muutama päivä. Lisäksi mäkiharjoitukset ja elokuulle ajoitettu kesämäen SM-kisat joudutaan perumaan.

Mäkinen sanoo, että uimakoululle yritetään etsiä vaihtoehtoista paikkaa esimerkiksi ensi viikon alussa huoltotauoltaan aukeavasta Saksalan uimahallista.

Urheilijoille samanlaista pitkänmatkan allasta ei Lahdesta ole tarjolla eikä Mäkinen osaa sanoa, miten he järjestävät harjoituksensa. Myöskään sitä, mihin kesämäen kilpailut siirretään, ei Mäkinen tiedä.

– En osaa sanoa, mutta meidän osaltamme ne jäävät nyt järjestämättä, hän sanoo.

Tieto muutoksista ja konserttijärjestelyjen ennenaikaistamisesta lähti urheiluseuroille tiistaiaamuna.

Urheilukeskuksen kuntosali ja saunat ovat avoinna yleisölle 12. elokuuta saakka, ja ne ovat poikkeuksellisen tilanteen vuoksi käyttäjille ilmaisia.

Lahden kaupungin uimahalleista Saksalan halli on avoinna ensi viikon alusta lähtien kello 6–20. Myös kaupungin yleiset uimarannat ovat käytössä, lukuun ottamatta Ankkurin ja Mukkulan rantoja, joilla on havaittu sinilevää.

Cheek esiintyy Lahdessa 24. ja 25. elokuuta. Konsertit ovat loppuunmyytyjä ja paikalle odotetaan yli 60 000 kävijää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Mattssonin Luomumarjatilalla Asikkalan Kurhilassa avattiin lettukahvilan ovet, "roskainen" lettutaikina herättää kummastusta
 2. "Aina on kiva juosta, kun mihinkään ei satu" – Pajulahdessa leireilevä Annemari Kiekara avasi "ratakautensa" KymiRingillä
 3. Parikymppinen lahtelaismies käytti hyväkseen 15-vuotiasta huostaan otettua lasta
 4. ESS:n kesäkalakisassa hurjat taimenet jytistivät verkkoja – myös 10-vuotias ensikertalainen sai saalista
 5. Päijät-Hämeen maastopyöräilypolut tekevät vaikutuksen ulkopaikkakuntalaisiin – poimi ohjaajien reittivinkit ja neuvot lenkin suunnitteluun
 6. Rapistuva Pyhäniemen kartano odottaa remonttia – "Kokonaisilme siellä on synkän näköinen"
 7. Reipas katkaisi orastavan tappioputkensa – "Vettä tuli kuin saavista kaatamalla"
 8. Hollolan Kiikunlähteelle johtava Kiikuntie rajataan vain asukkaiden käyttöön – autot on jatkossa pysäköitävä yli kilometrin päähän lähteestä
 9. Elokuva-arvio: Spike Leen Da 5 Bloods on ajankohtainen ja vaikuttava - Jasper Pääkkönen tekee pienen mutta oleellisen roolin
 10. Päijät-Hämeessä todettu neljä uutta koronavirustartuntaa - liittyvät kahteen tunnistettuun tautiryppääseen
 11. Mökkikalastajan tärkeimmät säännöt: tainnuta, verestä, jäähdytä ja perkaa
 12. Erin esiintyy syksyllä Lahdessa
 13. Tähdet, tähdet -ohjelmaan pyydetty Konsta Hietanen ei halua valmistautua koitokseen liikaa – "En meinannut penkissäni pysyä, kun soitto tuli"
 14. Lukijalta: Mitä oikeuksia on kehitysvammaisella?
 15. Käräjäoikeus tuomitsi muun muassa Lahdessa alaikäisiä tyttöjä kosketelleelle miehelle lisää istuttavaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.