Maauimala suljetaankin jo ensi viikolla Cheekin konserttien takia – kaupunginjohtaja: "Toivon, että ihmiset ymmärtäisivät suuren konsertin merkityksen Lahdelle"

Ruska Paronen

Lahden maauimala joudutaan sulkemaan jo ensi viikon keskiviikkona lahtelaisräppäri Cheekin konserttijärjestelyjen vuoksi, tiedottaa kaupunki. Aiemmin maauimala oli tarkoitus sulkea 12. elokuuta. Maauimala on kerännyt helteisinä päivinä kaupungin mukaan jopa 1 500 kävijää.

Maauimalan rakenteet on tarkastettu Cheekin Valot sammuu -jäähyväiskonserttipaikan valmisteluissa. Tarkastuksessa selvisi, että suuri konserttilava edellyttää vahvaa perustusta, jonka rakentaminen pitää aloittaa sovittua aiemmin.

– Jotta esiintymislava on mahdollisimman turvallinen, on altaaseen laitettava betoniset anturat, jotka kannattelevat lavaa. Anturoiden valaminen ja kuivuminen vievät oman aikansa, josta uimalan sulkemisen ennenaikaisuus johtuu, selittää Lahden kaupunginjohtaja Mika Mäkinen.

Kaikki mäkistadionille tulevat konserttirakenteet ovat tilapäisiä. Konsertin jälkeen alue palautetaan ennalleen.

Mäkinen pahoittelee uimalan sulkemisesta johtuvaa mielipahaa, mutta muistuttaa, että Lahdesta löytyy hienoja luonnonrantoja, joissa kesällä voi käydä uimassa.

– Toivon, että ihmiset ymmärtäisivät tällaisen suuren konsertin merkityksen koko Lahdelle. Meillä on nyt hieno mahdollisuus nähdä, miten monttu toimii eri tarkoituksiin. Harmittavaa tietenkin on, että järjestelyt vaikuttavat alueen muihin käyttäjiin, hän sanoo.

Vaikuttaa urheiluseurojen harjoituksiin

Maauimalan sulkeminen vaikuttaa uimareiden lisäksi uimaseurojen harjoituksiin, ja kesän viimeisestä uimakoulusta jää pitämättä muutama päivä. Lisäksi mäkiharjoitukset ja elokuulle ajoitettu kesämäen SM-kisat joudutaan perumaan.

Mäkinen sanoo, että uimakoululle yritetään etsiä vaihtoehtoista paikkaa esimerkiksi ensi viikon alussa huoltotauoltaan aukeavasta Saksalan uimahallista.

Urheilijoille samanlaista pitkänmatkan allasta ei Lahdesta ole tarjolla eikä Mäkinen osaa sanoa, miten he järjestävät harjoituksensa. Myöskään sitä, mihin kesämäen kilpailut siirretään, ei Mäkinen tiedä.

– En osaa sanoa, mutta meidän osaltamme ne jäävät nyt järjestämättä, hän sanoo.

Tieto muutoksista ja konserttijärjestelyjen ennenaikaistamisesta lähti urheiluseuroille tiistaiaamuna.

Urheilukeskuksen kuntosali ja saunat ovat avoinna yleisölle 12. elokuuta saakka, ja ne ovat poikkeuksellisen tilanteen vuoksi käyttäjille ilmaisia.

Lahden kaupungin uimahalleista Saksalan halli on avoinna ensi viikon alusta lähtien kello 6–20. Myös kaupungin yleiset uimarannat ovat käytössä, lukuun ottamatta Ankkurin ja Mukkulan rantoja, joilla on havaittu sinilevää.

Cheek esiintyy Lahdessa 24. ja 25. elokuuta. Konsertit ovat loppuunmyytyjä ja paikalle odotetaan yli 60 000 kävijää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Nastopoli paras Päijät-Hämeen lukioista STT:n lukiovertailussa – rehtori antaa kunnian abeille, mutta "peruskoulun arvosanoja ei voi vertailla keskenään"
 2. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 3. Tuomo Nieminen oli juuri aloittamassa uudessa työssä johtajaylilääkärinä, kun pandemia levisi Suomeen – Lahden loistavat maastot auttoivat tuulettamaan päätä hektisinä aikoina
 4. Koulujen avaaminen ei pahentanut epidemiaa – "Tekoa ei ainakaan tässä vaiheessa voi virheeksi julistaa"
 5. Pääkirjoitus: Hoitajille jäi käteen vain luu
 6. Kimmo Kankaan Esalainen: Kauppojen ja ravintoloiden pelikoneet saisi sulkea pysyvästi
 7. 29.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei edelleenkään uusia koronavirustartuntoja
 8. Kolme lahtelaista matematiikanopettajaa sai stipendin kiitoksena ansioituneesta työstä – "Matematiikkaa voidaan soveltaa niin ilmastonmuutoksen kuin koronapandemian ratkaisemisessa"
 9. Henkilöauto suistui tieltä ja syttyi palamaan Hartolassa
 10. Vene-Tauriaisella Lahdessa alkaa uusi ravintolaprojekti, vene-drive-in, jonka autokaista palvelee ympäri vuoden: "Nyt tehdään eikä vain puhuta"
 11. Hankejohtaja rauhoittelee huolia hyvinvointiyhtymän yhteisyrityksestä: "Toivoisin, että henkilöstö antaisi tähän mahdollisuuden"
 12. Kisapuiston stadionin tekonurmi rauhoitetaan muutamaksi päiväksi kesäkuussa, laatutestaajat tulevat taas mittauksineen
 13. Tulipalon sammutustyö jatkui koko perjantain Purkupihan palopaikalla Lahden Jokimaalla - "Varaudumme jatkamaan yön yli"
 14. Lapsiseksirikosten tutkinta-aikoja pyritään lyhentämään, ensin kartoitetaan pullonkauloja
 15. FC Lahti odottaa yleisömäärälinjauksia heinäkuulle, suunnitelmat yli 500 katsojan ottamiselle ovat olemassa

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Fingerpori 28.5.2020
 2. Fingerpori 29.5.2020
 3. Tulipalon sammutustyö jatkui koko perjantain Purkupihan palopaikalla Lahden Jokimaalla - "Varaudumme jatkamaan yön yli"
 4. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 5. Vene-Tauriaisella Lahdessa alkaa uusi ravintolaprojekti, vene-drive-in, jonka autokaista palvelee ympäri vuoden: "Nyt tehdään eikä vain puhuta"
 6. Jokimaan palopaikalta leviää yhä savua - "Jos oireita tulee, niin asukkaiden pitää ottaa yhteyttä Akuutti24:een"
 7. Katso video: Lahtelaiset muusikot taltioivat Suvivirren, solistina Dimitri Keiski - katso esitys täältä
 8. Moottoripyöräilijä kaahasi 50 kilometrin rajoitusalueella Hollolassa
 9. Kolme lahtelaista matematiikanopettajaa sai stipendin kiitoksena ansioituneesta työstä – "Matematiikkaa voidaan soveltaa niin ilmastonmuutoksen kuin koronapandemian ratkaisemisessa"
 10. Poliisi löysi kadoksissa olleen Orimattilassa
 11. Padasjoen maastopalopaikan sammutustyöt saatiin päätökseen vihdoin torstai-iltana
 12. 29.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei edelleenkään uusia koronavirustartuntoja
 13. Näppis: Purkupihastakin lähtee aikamoinen savupilvi, millaisia mustia pilviä nouseekaan purku- eli Kierrätyspuistosta?
 14. Katso tästä lista Koulutuskeskus Salpauksesta valmistuneista
 15. Synnyttäjiä koskevia rajoituksia höllennetään Päijät-Hämeessä – hyvinvointiyhtymä pitää osan rajoituksista voimassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.