Lahdessa tankanneet ihmeissään: "Eipä ole koskaan tullut vastaan valehtelevaa mittaria"

Huoltoasemien pitää lain mukaan tarkastuttaa polttoainemittarinsa joka toinen vuosi. Lehtikuva / Jussi Nukari

Saara Larkio

Ainakin maanantaina Kariston Nesteellä Lahdessa liikkui luottavaisia tankkaajia. Kukaan haastattelemista matkaajista ei ollut kuullutkaan sellaisesta, että tankkauspisteen mittari näyttäisi omiaan tai että kuluttajaa yritettäisiin huijata.

sai yhteydenoton lukijalta, joka oli tankannut Lahden Kivistönmäen Shellillä. Asiakas oli tankannut polttoainetta bensakanisterin mukaan vajaat 18 litraa, mutta mittari näytti tankatun polttoaineen määräksi 20 litraa.

Keimo Rasikannas Elena Liseytseva

Karistossa asioinut lahtelainen Keimo Rasikannas kertoi tankkaavansa aina saman firman asemalla, koska pitää kyseistä yritystä luotettavana.

– Joskus nuorempana, kun ei ollut rahaa, tuli oltua tarkempi bensapumpulla. Että mitä se mittari nyt näyttää. Nykyään tankkaan yrityksen kortilla, enkä ole koskaan epäillyt, etteivätkö lukemat pitäisi paikkaansa, hän sanoo.

Heikki Kultanen Elena Liseytseva

Heikki Kultanen Lahdesta kertoi, että hänen ainoa tankkaukseen liittyvä kommelluksensa on se, kun maksukortti jäi koneeseen tankkauksen yhteydessä. Tilanteesta selvittiin käyttämällä toista maksukorttia.

– Eipä ole koskaan tullut vastaan valehtelevaa mittaria. Luotan niihin, sillä kyllähän mittareita tarkistetaan ja valvotaan, Kultanen sanoo.

Katariina Velling Elena Liseytseva

Heinolalainen Katariina Velling ei ole tuttaviltaankaan kuullut, että joku olisi havainnut mittarin näyttävän omiaan.

– En ole koskaan tarkistanut, pitääkö mittarilukema paikkansa. Enkä ole kuullut kenestäkään, jota olisi yritetty huiputtaa tankatessa. Vaikka tankkaan mielelläni halvempaa bensaa, ei se nyt ihan eurolleen ole.

Jaakko Vehanen Elena Liseytseva

Jaakko Vehanen oli ajellut Espoosta Lahteen vuokratulla moottoripyörällä. Hän kertoi tankkaavansa sen, mitä tarvitsee, eikä esimerkiksi bensan hintaa tule juuri mietittyä. Huijaavat mittarit eivät ole edes käyneet mielessä.

– En ole ikinä edes ajatellut tuollaista asiaa eli ilmeisesti luotan mittareihin. Yleensä liikun autolla, nyt olen liikkeellä vuokratulla moottoripyörällä, mutten koskaan tarkista, mitä tankkiin todella menee, Vehanen kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Hanhiongelma ryöstäytyi käsistä Kaivannon uimarannalla Heinolassa
 2. Oletko todellinen Päijät-Hämeen tuntija? Testaa tietosi kuvavisassa
 3. Kaasujalka oli jälleen raskas Lusin suoralla Heinolassa
 4. Heinäkuussa on vielä hiljaista, mutta elokuussa tanssitaan jo muutamalla Päijät-Hämeen tanssilavalla – katso, missä lavatansseja järjestetään
 5. Suomessa todettu kuusi uutta koronavirustartuntaa
 6. Tallimaisemissaan kisaava Knows Best ei lähde Suur-Hollolaan pullistellen – ravivalmentaja Hannu Laakkonen on virittänyt viisivuotiasta ruunaansa maltillisesti kohti huippua
 7. Hykyn toimitusjohtaja Marina Erhola irtisanoutui THL:n ylijohtajan tehtävästä – "Ratkaisu tuntui oikealta"
 8. Suur-Hollola-ajo täyttää Lahden seudulla auki olevat hotellit – "Minilomille alkaa riittää kysyntää"
 9. Työttömyyttä itsekin kokenut Heinolan kirkkoherra Janne Hatakka on tänä keväänä kuullut monien perheiden toivottomia tarinoita
 10. Lukijalta: Saadaanko vihdoinkin tasapainoinen sote? Hyky on hyvinvointikuntayhtymä – ei sairaanhoitopiiri
 11. Hammashoitokäynnit vähenivät jopa alle puoleen korona-aikana – jonojen purkuun voi mennä vuosia, arvioi Hammaslääkäriliiton toiminnanjohtaja
 12. Päijäthämäläisen Salpausselkä Geoparkin haku Unesco-verkostoon käynnistyi – statuksen voi saada aikaisintaan vuonna 2022
 13. Jari Ronkaisen Vierailija-kolumni: Hallitus ei ole noudattanut eduskunnan herrasmiessopimusta, vaan on tehnyt politiikkaa koronan varjolla
 14. Heinolan Kailas-talon rakentaminen voi alkaa aikaisintaan ensi vuoden alussa
 15. Jollaleiri kouli uusia purjehtijoita Heinolassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.