Eteläisen kehätien työmaa muuttaa liikennejärjestelyjä Launeen koulun lähettyvillä - maastoon sijoitetut opasteet koululaisten apuna

Lahden eteläinen kehätie -hankkeen tietyömaa aiheuttaa poikkeusjärjestelyitä oppilaiden kulkemiseen ja kuljettamiseen Launeen koulun edustalla.

Helmi Hämäläinen

Tietyöt aiheuttavat merkittäviä liikennejärjestelyjä sekä jalankulkijoille ja pyöräilijöille että ajoneuvoille Launeen koulun edustalla.

Poikkeusjärjestelyillä pyritään turvaamaan koululasten liikenneturvallisuus koulumatkalla ja koulupäivän aikana.

Koulun alkaessa alueella on käytössä neljä Uudenmaankadun puolelta toiselle johtavaa ali- ja ylikulkuyhteyttä, jotka varmistavat jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisen liikkumisen rakennustöiden aikana.

Yhteydet ovat Varakadun alikulkukäytävä, Tasangonpolun alikulkukäytävä, Venetsianraitin ylikulkukäytävä ja kulkureitti Hankaankadun risteyssillan alitse.

Orimattilankadun ja Aukeankadun kohtien alikulkukäytävät on poistettu käytöstä. Alikulkujen tilalla on Uudenmaankadun ylittävät työnaikaiset suojatiet.

Työnaikaisia suojateitä ei suositella lasten koulureitiksi, vaan heidät tulisi ohjata kulkemaan Uudenmaankadun puolelta toiselle edellä mainittuja ali- ja ylikulkuyhteyksiä pitkin.

Liikenne Ajokadulla on katkaistu kokonaan. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käytössä ovat Sokeritopanpolun ja Apilakadun korvaavat yhteydet.

Työmaan työntekijät opastavat ensimmäisinä koulupäivinä kulkijoita

Koulun alkaessa käytössä olevat liikennejärjestelyt näkyvät maastossa olevissa opasteissa.

Lisäksi työmaahankkeen edustajat jalkautuvat koulureitin varteen Launeen koulun läheisyyteen opastamaan koululaisia turvallisille reiteille ensimmäisinä koulupäivinä.

Orvokkitie avataan liikenteelle maanantaihin 13.8. mennessä. Orvokkitien kevyen liikenteen reitti kulkee tien koulun puoleista reunaa.

Autolla lapsia kouluun kuljettavien toivotaan ajavan Nikkilän kautta Orvokkitielle, jättävän lapset Orvokkitien koulun puoleiseen reunaan ja jatkavan siitä Ajokadun suuntaan. Orvokkitien nopeusrajoitus on 30 km/h.

Koulun parkkipaikka ja toinen mopojen parkkipaikoista sijaitsevat koulualueen itälaidalla. Keittiön huoltoliikenteen ja hammashoitolan parkkipaikka on koulualueen länsilaidalla. Ajo parkkipaikoille sekä keittiön huoltoajo kulkee Orvokkitien kautta.

Koulun toinen mopoparkki sijaitsee Apilakadun varressa. Pohjoisesta tulevien mopoilijoiden toivotaan käyttävän tätä parkkipaikkaa.

Liikennejärjestelyt muuttuvat rakennustöiden edetessä, ja niistä tiedotetaan säännöllisesti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Uusi tieliikennelaki tulee voimaan maanantaina – esimerkiksi nämä viisi asiaa muuttuvat
 2. Takareisileikkauksesta toipunut FC Lahden puolustaja Timi Lahti on Suomen mestari kolmannessa sukupolvessa
 3. Kaukoliikenteen busseja lisätään vähitellen – "Perusajatus on, että tässä laajudessa mentäisiin koko kesä", toteaa Koiviston auton toimitusjohtaja Mikko Markkula
 4. Etsintäkuulutettu mies ajoi petoksella saadulla autolla ylinopeutta Heinolassa
 5. Jäteauto kulkee mallastamon sivutuotteista valmistetulla polttoaineella Lahdessa, tyhjäkäynti ei tuo käryä pihaan
 6. Kirkkoihin ja jumalanpalveluksiin pääsee taas yli 50 henkilöä – katso Lahden kirkkojen osallistujarajoitukset
 7. Lahdessa Uudenmaankadun alittava Kyöstilän alikulkukäytävä suljetaan korjaustöiden takia
 8. HS: Al-Holin leirin suomalaisia tulossa Suomeen tänään
 9. Bloggaaja Mika Markkanen suunnittelee retkensä tarkasti Excelissä ja toivoo, että suon tuoksun saisi vangittua dödöpurkkiin – blogista löytyy mainintoja myös Päijät-Hämeen luontoreiteistä
 10. SpaceX:n miehistöalus telakoitui kansainväliselle avaruusasemalle
 11. Iitin maakuntavaihdoksen vuoksi muitakin rajoja piirretään uudelleen – Hämeeseen saatava lisää poliisimiehiä, sanoo poliisipäällikkö
 12. "Nepalissa naisen on vain kestettävä" – Manisha Hamal, 30, tutkii Suomessa kiusaamista ja seksuaalista häirintää ja maksaa elämisensä siivoustyöllä
 13. Lahden Renkomäessä hurjasteltiin huomattavia ylinopeuksia lauantaina
 14. Liiketilaansa laajentavassa Järvisen pyörä ja urheilu -liikkeessä sähköpyörien kysyntä räjähti koronapandemian aikana kasvuun – "Myynti on lisääntynyt merkittävästi"
 15. Lakkiaisten ja lukukauden päättäjäisten juhlinta sujui Lahdessa maltillisesti – "Ehkä rajoitukset jonkin verran rauhoittavat"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.