Heinolan kahden maastopalon jälkisammutus jatkui iltamyöhään - "Ihmisen touhuun liittyy syttymissyy"

Toinen maastopalo riehui taimikossa, jota paloi hehtaarin alue. Päijät-Hämeen pelastuslaitos

Mimmi Pitkänen

Heinolassa on sammutettu torstaina alkuiltapäivästä asti kahta maastopaloa. Molemmat palot ovat Pääsinniementiellä 7,5 kilometrin päässä toisistaan. Liekit on sammutettu, mutta metsämaasto savuaa edelleen.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai hälytykset iltapäivällä kello puoli kahden ja kahden välissä. Toisen palon jälkisammutus jatkui noin kello 22:een saakka ja toisen palon tunnin pidempään.

Paloissa ei tullut henkilövahinkoja. Kun sammutusyksiköt saapuivat paikalle, tuli paloi puiden oksissa asti. Iltapäivällä alueella oli kova tuuli, mikä sai palon etenemään nopeasti tuoreessa ja kuivahkossa kangasmetsässä.

Toisessa kohteessa paloi hehtaari nelimetristä taimikkoa ja toisessa 1,4 hehtaaria hakkuukypsää metsää. Toisen palopaikan luo pääseminen oli maaston vuoksi hankalaa, mutta molemmat olivat lähellä metsäautoteitä.

- Ihmisen touhuun liittyy syttymissyy. Ei välttämättä ole ilkivaltaa, mutta sekin on mahdollista. Tai sitten voi olla huolimattomuutta. Mutta täällä ei ole ollut metsäkoneita, ei nuotiota eikä salama ole tätä sytyttänyt, sanoo päivystävä palomestari Jyri Sivén.

Pelastuslaitoksella oli päivän mittaan paikalla 12 sammutusautoa ja 6 säiliöautoa. Rajavartiolaitoksen helikopteri oli mukana sammuttamassa molempia paloja.

- Helikopteri auttoi tosi paljon, sillä se sai rajattua paloja ja estettyä etenemisen. Kuiva maasto on myös kasteltava läpi suihkuputkella. Vettä menee paljon, koska metsässä on paksu kunttakerros, Sivén kertoo.

Palokohteita on vartioitava yön yli, ettei maasto syty uudelleen. Tämä jälkivartiointi on lain mukaan maanomistajan tehtävä. Molempien palokohteiden omistajat on tavoitettu ja he ovat järjestäneet vartioinnin.

Ensimmäisenä maastopaloista ilmoitti Puolustusvoimien helikopteri, joka lensi lähialueella.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut