Lahden Ranta-Kartanon alueelle on tehty useita uusia hidasteita

Tässä kohdassa ei aiemmin ollut hidastetta. Nyt Kariniemenkadulla Pikku-Veskun kohdalla on korotettu suojatie. Saara Larkio

Saara Larkio

Lahden Ranta-Kartanon alueelle Kariniemenkadulle on ilmestynyt uusia hidasteita tai tarkemmin sanoen korotettuja suojateitä. Myös Kartanonkadulle on tehty hidasteita, ja sellainen tehtiin myös Kyösti Kallion kadulle.

Kariniemenkadulle on ilmestynyt myös erikoinen koroke, joka ei ole suojatien kohdalla, vaan sen ainoa tarkoitus on hidastaa autoilijan menoa.

Kariniemenkadulla on myös tällainen uutuuskoroke, vaikkei kyseisessä kohdassa ole edes suojatietä. Saara Larkio

sunnuntaina tekemän pistokokeen aikana noin puolet Kariniemenkatua tai Kartanonkatua ajaneista autoilijoista ei hidastanut korokkeiden läpi ajaessaan. Nopeudet pysyivät silti maltillisina.

Sen sijaan puolet autoilijoista jarrutti ennen koroketta ja siltä laskeutuessaan, ja kiihdytti hieman eteenpäin jatkaessaan. Esimerkiksi alumiinivanteiden ja madallettujen autojen rikkoutuminen on todellinen riski, jos korokkeita tai hidasteita ei ylitä hyvin varovasti. Hidas liikkuminen taas saattaa ärsyttää perässäajavaa, jos hän ei niin autostaan piittaa. Myös peräänajon riski kasvaa, kun perässäajava ei voi tietää, että edellä ajava aikoo ylittää hidasteen ryömimisnopeutta.

Kartanonkadun Kisapuiston Olympia-portin kohdalla on niin ikään korotettu suojatie. Saara Larkio

:n lukijat ovat jo aiemmin ihmetelleet hidasteiden määrää rakentuvalla Ranta-Kartanon alueella. Eräs lukija toi esille sen, että hidasteet aiheuttavat tarpeetonta jarruttelua ja kiihdyttelyä, joka lisää päästöjä. Samalla uumoiltiin hidasteiden puurouttavan alueen liikenteen varsinkin ruuhka-aikoina.

ei tavoittanut sunnuntaina Lahden kaupungin liikennesuunnittelupäällikköä Jukka Lindforsia kommentoimaan asiaa.

Lahden kaupungin liikennesuunnittelu palkittiin viime vuonna kävelyn ja pyöräilyn edistäjänä. Palkinnon myönsi valtakunnallinen Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.