Kansalaisopistoilla useita uutuuskursseja Päijät-Hämeessä, suosituimmat täyttyvät hetkessä

Kepparit ovat iso hitti Suomessa, ja lajia harrastavat monenikäiset ihmiset. Harjulassa alkaa syksyllä keppihevoskerho. Katja Luoma

Saara Larkio

Uutta harrastusta etsivälle on tarjolla syksyllä monipuolinen kattaus, josta valita.

Wellamo-opiston uusi opetusohjelma julkaistiin kesäkuun lopussa ja ilmoittautuminen alkaa 14. elokuuta.

– Lahdessa kaikki aineet ovat suosittuja ja paikat menevät nopeasti. Erityisesti viime vuosina kaikki liikuntaan ja tanssiin sekä musiikkiin liittyvät aineet ovat olleet todella suosittuja. Elämäntilanteet ja mielenkiinnon kohteet kuitenkin vaihtelevat, siksi kannattaa aina ilmoittautua varalle, koska peruutuksiakin tulee, kertoo Wellamo-opiston rehtori Mari Ylä-Sankola-Peltola.

Wellamon musiikin taiteen perusopetukseen on tulossa uusia instrumentteja. Asikkalassa alkaa vanhan tutun pianon soiton ohella kitaran ja rumpujen soiton opiskelu. Hollolassa alkaa basson ja rumpujen soiton opiskelu, ja vanhoina jatkavat piano ja kitara. Kärkölän uutuus on harmonikka, piano jatkaa.

Orimattilassa ei ole tiedossa uutuuksia, mutta valikoimaa riittää sielläkin: piano, kitara, sähkökitara ja viulu.

Lisäksi vuoden 2019 alusta Wellamossa aloitetaan tavoitteelliset usean vuoden opinnot aikuisten taiteen perusopetuksessa. Ryhmät perustetaan yksinlauluun ja kuvataiteeseen. Haku opintoihin on syksyllä.

Harjulassa kepparikurssia, flamencoa ja raivaussahausta

Harjulan setlementin kansalaisopistossa alkaa syksyllä keppihevoskerho lapsille, lavatanssikurssi, rentoutumista edistävä Slowpuls-kurssi, mindfulness-kurssi, flamenco ja muita tanssilajeja.

Muita uutuuskursseja ovat muun muassa masuvauvamuskari, kevyen musiikin laulukurssi, valokuvaus, pajukurssit, runouden perusteet, raivaussahakurssi, satoa parvekepuutarhasta, kohtaamispaikka afaattisille henkilöille sekä virtuaalista koulutusta eri aiheista.

Harjulasta kerrotaan, että suosituimpia kursseja ovat esimerkiksi vesivoimistelu, pilates ja senioreiden kuntosali. Saliliikuntaan ja joogaan mahtuu yleensä enemmän ilmoittautuneita.

Kaikkiin ryhmiin on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittautumiset liikuntakursseille alkavat 13.8. klo 8 ja muihin aineisiin 14.8. klo 8.

– Peruutuspaikoilta pääsee mukaan jonkin verran ilmoittautuneita. Ehdottomasti kannattaa tulla varapaikalle, sillä sieltä saattaa paikka vielä vapautua, kertoo kansalaisopiston kurssisihteeri Tea Hannukainen.

Työn ohessa opintojen pariin

Lahden kansanopistossa avoimen yliopiston opinnoissa on suunnitteilla lukuvuodeksi 2018–2019 kasvatustieteen perusopinnot, musiikkiterapian perusopinnot ja draamakasvatuksen perusopinnot. Nämä sopivat työn ohessa suoritettaviksi.

Helsingin yliopisto tarjoaa lähes 50 avoimen yliopiston verkkokurssia eri aloilta. Syksyn kurssitarjontaan voi jo tutustua verkossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.