Kävitkö kirjastossa ennen 1970-lukua? Kerro lukemismuistosi

Onko sinulla muistoja lukemisesta ennen vuotta 1970? Mitä kirjoja luit, mitä tunteita lukeminen sinussa herätti ja miten muut suhtautuivat lukemiseesi? Millaisia muistoja sinulla on kirjastosta ja kirjastonhoitajasta?

Lahtelainen yhteiskuntatieteiden tohtori Eija Eskola kerää lukemiseen ja kirjastoihin liittyviä muistoja työn alla olevaa kirjaansa varten. Kirjassa käydään läpi lukemiseen liittyneitä käsityksiä ja tapoja vuosina 1920–1970, ajan suosikkikirjoja sekä kirjastoja lukemisen paikkoina ja lukemisen edistäjinä.

Kirjassa tuodaan esiin myös, kuinka lukemiseen on suomalaisessa yhteiskunnassa ja perheissä suhtauduttu sekä sosiaalisen nousun keinona että päinvastoin turhanaikaisena tyhjänpäiväisyytenä. Lisäksi kerrotaan, kuinka kirjastomatkat taitettiin, millaisia persoonia kirjastonhoitajat olivat ja millaisissa paikoissa kirjastoja on ollut.

Muistelut pyydetään lähettämään 30.9.2018 mennessä osoitteeseen kirjastomuistot@gmail.com. Kerro viestissä ikä ja paikkakunta sekä tieto siitä, jos nimeäsi ei saa mainita kirjassa.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut