Näin Cheek-huuma näkyi Lahden keskustassa

Ruska Paronen

Lahden keskusta näyttää täydeltä perinteiseen lauantaipäivään verrattuna.

Heti matkakeskuksella Visit Lahden vapaaehtoiset auttavat Cheek-kansaa löytämään tien kohti mäkimonttua. Harjukadun risteyksessä tietä viittovan Joonas Tolosen mukaan suurin osa ihmisten kysymyksistä koskee ensin ruokapaikkoja ja sitten tietä mäkimontulle.

Kuin Tolosen sanoja vahvistaen paikalle astelee joensuulainen pariskunta Maiju Hirvonen ja Markku Ukskoski.

– Ensin kysyisin, mihin kannattaa mennä syömään ja sitten, missä se Cheek esiintyy, Ukskoski sanoo.

Hän kertoo kuunnelleensa Tiihosen musiikkia alkuajoilta lähtien. Myös artistin keikkoja Ukskoski on nähnyt toista kymmentä.

– Tuntuu kyllä varmaan vähän tyhjältä jälkikäteen, koska aina  olen odottanut, että koska Cheekiltä ilmestyy uutta musiikkia. Toisaalta saa nähdä onko tämä nyt todella se aivan viimeinen konsertti, sanoo Ukskoksi.

Pitkin rautatienkatua kulkee myös Visit Lahden Cheek-avenue, joka käytännössä käsittää jalkakäytävän, jolle ohikulkijat voivat jättää viestin artistille.

Rautatienkadun osa aina Hämeenkadulta Vuorikadulle on valtoimenaan toinen toistaan värikkämpiä viestejä ja piirustuksia. Sama tapahtui eilen, mutta sade on ennättänyt pestä eilisen viestit. Tänään katu on täyttynyt uudelleen ja suosittu Cheek-avenue on jatkunut kohti Harjukadun risteystä.

Myös Lahden keskustan liikkeissä Cheek-huumaan on otettu osaa. Sokoksella myyjät ovat sonnustautuneet Tiihosen fanivaatteisiin.

– Pidämme paitoja osittain senkin takia, että fanimyymälä sijaitsee talossa, mutta kannamme paitoja myös ylpeydellä, koska onhan se hienoa, kun Lahdessa tapahtuu tällaista ja haluamme tukea kotipaikkakunnan poikaa, sanoo myyntiryhmävastaava Kirsi Varonen.

Hänen mukaansa Sokoksessa on riittänyt väkeä normaalia viikonloppua enemmän sekä perjantaina että lauantaina.

– Tapahtuma on selvästi tuonut lisää ihmisiä myös tänne, sanoo Varonen.

Keskustan terasseilla riittää myös väkeä, mutta aivan tupaten täynnä eivät terassit vielä päiväsaikaan olleet. Ystävykset Harri Alakortes, Vippe Lähteenmäki-Myllynen, Anu Taipalus, Hanna Juntunen, Minna Pihlajanmäki ja Ari Myllyniemi siemailivat kuohuvaa Santa Fen terassilla, josta matka jatkuu pian kohti Valot sammuu -konserttialuetta.

Taipalus kertoo, että Cheek on suuri idoli myös hänen tyttärelleen, joka seuraa konserttia yleisössä omien ystäviensä kanssa.

– Olemme käyneet lukuisilla keikoilla ja joka kerta jonottaneet Cheekin tapaamista tuntikaudet. Hän on kuitenkin artisti, jolla on aina aikaa faneilleen ja joka kerta hän on viettänyt puoli tuntia keikan jälkeen jutellen faniensa kanssa, sanoo Taipalus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Uutiset kasvomaskisuosituksesta räjäyttivät kysynnän: maskit myytiin loppuun osasta apteekkeja – hintahaarukka 1–2 euroa
 2. Kello 10 se avautui: Innokkaimmat tulivat jo eilen Kimolan kanavalle – Ari Vilamaa oli yksi ensimmäisistä sululla, yleisöä on kerääntynyt paikalle satamäärin ja veneitäkin on liikkeellä, katso kuvat
 3. Hyvinvointiyhtymä: päivystysavun numerossa ruuhkaa, koronatestien tulokset valmistuvat viiveellä
 4. Pelicansin valmennustiimi on kasassa – Päävalmentaja Tommi Niemelä saa rinnalleen tuttuja ja täysin uusia kasvoja
 5. FC Lahdella uusi härkäviikko edessä, olisiko ensimmäisen kotivoiton aika?
 6. Hämeen poliisi jatkaa Lahden Liipolan väkivaltaisen ryöstön selvittämistä – alueen valvontakameroiden omistajia pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin
 7. LAB ja LUT avaavat kampuksensa kahden viikon päästä, syksyllä käytössä sekä lähi- että etäopetusta
 8. Suomessa kolmetoista uutta koronavirustartuntaa, Etelä-Savossa uusi tartunta noin kahteen kuukauteen
 9. Katinkullan perustajan Seppo Juurikon, 73, miljoonavelat vanhenivat vasta kuusi vuotta sitten – "En omista edes vaatteita, jotka minulla on ylläni"
 10. Kolme henkilöautoa paloi lunastuskuntoon Heinolassa
 11. Lahden Sykkeen Alko remontoidaan, myymälä suljettuna valtaosan elokuusta
 12. Hyvinvointiyhtymän ja Mehiläisen yhteisyrityksen kohtalo selvillä tällä viikolla – Lahden kaupunginhallituksen äänestyksestä tulossa tiukka
 13. THL:n koronasovellus otetaan koekäyttöön huomenna
 14. Hollolan valtuutetuista moni asettumassa ehdolle kuntavaaleissa, suurin osa miettii kuitenkin vielä - katso listaus
 15. Otteluruuhkassa leikitään pelaajien terveydellä, FC Lahti aloittaa uuden härkäviikon FC Hongan isäntänä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.