Cheekin keikka sujui mallikkaasti Lahden mäkimontussa, tosin lauantaina varaudutaan paremmin anniskelualueen suosioon

Cheek esiintymässä Lahden mäkimontussa perjantaina. Aku Isotalo

Helmi Hämäläinen

Ensimmäinen Valot Sammuu -keikka sujui mäkimontussa mallikkaasti. Tapahtuman aluetuottaja Ville Koivisto vahvistaa, että kaikki sujui erittäin hyvin. Ainoa puute löytyi tapahtuma-alueelta, jonka antimia ihmiset nauttivat odotettua enemmän.

– Huomiselle on hankittu lisää työntekijöitä anniskelualueelle, joka täyttyi heti alueen auettua, Koivisto sanoo.

Komisario Outi Pennanen Hämeen poliisista kertoo, että ensimmäinen Valot Sammuu -konsertti sujui ilman suurempia ongelmia. Myös liikenne sujui ennen keikkaa mallikkaasti.

– Joitain yksittäisiä tapauksia on ollut, joihin poliisi on joutunut puuttumaan, mutta yleisesti kaikki on sujunut erittäin hyvin.

Tapahtuman jälkeen suoritetaan laskenta, jossa selvitetään onko alueella ollut liikaa ihmisiä. Toistaiseksi poliisilla ei ole tietoa liian suuresta yleisömäärästä.

Hämeen poliisi suoritti perjantaina ennen keikkaa viranomaiskatselmuksen, jossa tarkastettiin muun muassa rakennelmia, kulkuväyliä ja vessojen sijoittelua.

Poliisin ja järjestyksenvalvojien lisäksi paikalla oli sosiaalityöntekijöitä ja punaisen ristin vapaaehtoisia. Festivaalit ja keikat työllistävät sosiaalityöntekijöitä, mutta perjantain tapahtuma sujui rauhallisesti.

– Ensiapupisteellämme on käynyt vain muutamia asiakkaita rakkojen ja ampiaisenpistojen takia, kertoo Heli Laapotti Punaiselta Ristiltä.

Paikalla päivysti myös poliisien, sosiaalityöntekijöiden ja nuorisotyöntekijöiden moniammatillinen Ankkuri-tiimi, jonka tarkoituksena on ehkäistä lasten ja nuorten syrjäytymistä. Tapahtumissa Ankkuri auttaa esimerkiksi päihtyneitä nuoria.

Työntekijät voivat soittaa nuorten vanhemmille, jotta nämä saadaan turvallisesti kotiin. Usein tapauksista tehdään myös lastensuojeluilmoitus.

Ankkurin sosiaalityöntekijä Kirsi Kekki kertoo, että Summer Up työllisti tiimiä huomattavasti enemmän kuin Cheekin keikka.

– Asiakkaita on ollut tapahtuma-alueen sisällä ja ulkopuolella, Kekki kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Orimattilalainen Jani Paukku on Suomen vaarallisimmassa työssä: "Moni ajattelee, että täällä voi suhata, miten sattuu"
 2. Sopimuspalokuntien toiminta uudistuu: koko maassa puhuttaneet korvauskiistat aiheuttavat luultavasti koko varallaolojärjestelmän uusiutumisen
 3. Kinnarin tilalla Hollolassa pannaan nyt lautaselle suolaista ja makeaa kuin juhlan kunniaksi – tilamyymälöissä ja sisustuskahviloissa käy kova vilske, ja myyntiluvuissa ohitetaan paikoin viime kesän numerot
 4. Punkin purema voi tehdä allergiseksi liharuualle – harvinaista sairautta ei osata aina tunnistaa, joten diagnoosin saanti voi kestää vuosia
 5. Minna Laaksonen kinusi pyllyjumppapuvun – Aerobic vyöryi saleihin 1980-luvulla ja mullisti ryhmäliikunnan
 6. Lahtelaiset radonurakat menevät markkinaoikeuden ratkaistavaksi - Tarjouskilvan hävinnyt yrittäjä väittää Lahden Talojen maksavan roimaa ylihintaa
 7. On pakko painaa pitkää päivää – elokuvantekijöillä on nyt kiire kuroa umpeen koronaepidemian sotkemia aikatauluja
 8. FC Kuusysissä pelaavat Venla ja Maija Meronen tähtäävät liigapelaajiksi – mahdollinen kohtaaminen olisi uusi kokemus aina samalla puolella pelanneille siskoksille
 9. Jussi Eerikäisen Vierailija-kolumni: Iällä on väliä – valitettavasti
 10. Ensimmäinen ampiaisenpisto ei ole koskaan vaarallinen, mutta moni ei tiedä, onko vakavasti allerginen pistoille
 11. Muumimaailmassa sadusta tulee hetkeksi totta – Tove Janssonin rakastettujen tarinoiden hahmoja pääsee tapaamaan poikkeuskesänäkin
 12. Lukijalta: Omaishoitajien asemaa on välttämätöntä parantaa
 13. Löysitkö luonnosta kuolleen supikoiran? Ruokavirasto tutkii sille lähetetyistä näytteistä vakavia eläintauteja
 14. Kolumni: Työleiri etsii reippaita tiimipelaajia
 15. Jokelan kartanossa vaihtuvat omistajat – lauantaina pidettiin tyhjennyskirppis, jonne oli tullut väkeä ainakin Espoosta saakka

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.