Lahden Taidelauantai laajenee Lahti Fringe Festival -tapahtumaksi – kansainvälisten esiintyjien kiinnostus yllätti

Lahti Fringe Festival on kulttuuriväen, tapahtumatoimijoiden, tapahtuma- ja esiintymispaikkojen sekä elinkeinoelämän yhteinen ponnistus. Samuli Ikäheimo

Aleksi Sammalisto

Ensimmäinen Lahti Fringe Festival järjestetään Lahdessa 29.8.–1.9.2018. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Lahden kaupunki ja Lahden ammattikorkeakoulu.

Festivaali on osa LAFF-hanketta, jonka mahdollistavat Euroopan aluekehitysrahasto ja Päijät-Hämeen liitto.

Taidelauantaihin huipentuva Lahti Fringe Festival esittelee mittavan kirjon eri kulttuurialojen taitajia. Mukaan on jo hakenut kansainvälisiä esiintyjäryhmiä. Paikallisten esiintyjäryhmien ilmoittautuminen alkaa huhtikuussa.

Perinteisten esiintymistilojen lisäksi haussa on myös poikkeuksellisia esiintymispaikkoja.

Lahden tapahtuma on osa Nordic Fringe Festival (NFN) -verkostoa ja sen helmikuussa päättynyttä kansainvälistä artistihakua. Hakemuksia kansainvälisessä haussa tuli yhteensä 249, joista kaukaisimmat Australiasta ja Argentiinasta.

– Tapahtumamme kiinnostus kansainvälisten esiintyjien keskuudessa yllätti. Hakijoissa on esiintyjäryhmiä aina tanssi- ja teatteriesityksistä visuaalisiin taiteisiin ja stand upiin, iloitsee Lahden kaupungin tapahtumapäällikkö Inkeri Määttä.

Lahti Fringe Festival on kulttuuriväen, tapahtumatoimijoiden, tapahtuma- ja esiintymispaikkojen sekä elinkeinoelämän yhteinen ponnistus. Tapahtuman kautta elävöitetään kaupunkia ja erityisesti Lahden keskustaa. Samalla annetaan lahtelaisille yrittäjille ja muille toimijoille mahdollisuus olla mukana luomassa tapahtumatunnelmaa.

– Toivomme, että lahtelaiset yrittäjät ja yhteisöt innostuisivat avaamaan omia tilojaan esiintyjille ja yleisölle sekä tuomaan mukaan tapahtumatarjouksia tai erikoisohjelmaa, rohkaisee Lahden ammattikorkeakoulun tapahtumatuottaja Marjo Leppä.

Kiinnostuneille esiintyjille sekä yrityksille ja yhteisöille järjestetään infotilaisuudet 11. ja 12. huhtikuuta FellmanniCampuksella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden Seurahuoneella kokoontunut vihreiden ministeriryhmä esitti ympäristövaateita syksyn budjettiriiheen ja kehui kaupungin ympäristötoimia –  sisäministeri Ohisalo: "Moni voisi ottaa oppia Lahdesta"
 2. Päijät-Hämeessä todettu yksi uusi koronavirustartunta – 26 hyvinvointiyhtymän työntekijää karanteenissa
 3. Lahden Demarit väläyttää terveyskeskuspalveluiden palauttamista yhtymältä kaupungille - myös vasemmistoliitto olisi valmis irrottamaan Lahden peruspalvelut ”villiintyneestä yhtymästä”
 4. Suomessa kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemaa ja 17 tartuntaa – TS: Turkuun Skopjesta palanneen lentokoneen matkustajista monella koronatartunta
 5. Leo Laakko ja Kari Onninen edustavat Päijät-Hämettä Ilomantsin karhunveistokilpailuissa
 6. Uudenmaankadulla Lahdessa alkaa viikkoja kestävä päällystysurakka - näin se etenee
 7. Koronavilkku-sovellukselle tavoitellaan miljoonaa käyttäjää kuukaudessa – käyttö ei vaadi henkilötietoja
 8. Tuore tutkimus: Moni nuori haluaisi itsenäistyä jo 18-vuotiaana, mutta aikataulu toteutuu harvoin – "Nuoria huolettavat etenkin rahaan liittyvät asiat"
 9. Kirja-arvio: Palkittu kirjoittajakolmikko punoo nolostumisen tunteen ympärille taidokkaan nuortenromaanin
 10. Ari Helmisen uutisanalyysi: EU tuo apua tulevaisuusinvestointeihin – Vanhasen kassakaapissa riskiskenaariot, joihin ei ole kaavaa
 11. Hämeen kauppakamari vauhdittaa yritysten hallitustyöskentelyä – hanke on yrityksille maksuton
 12. Kaksi ruorijuoppoa kiinni Päijänteellä – toinen puhalsi seulonta-alkometriin isot lukemat
 13. Kuvatempaus: Saitko komean sienisaaliin? Lähetä meille kuva
 14. Uusi biojätteen keräilykokeilu käynnistyy Lahdessa – lakimuutosta ennakoiva konsepti saattaa laajentua koskemaan koko maakuntaa
 15. Salpauksen alueella Lahdessa puhdistetaan maaperää öljystä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.