Lahti Energia myi maakaasuliiketoimintansa

Lahti Energia keskittyy uusiutuviin energiamuotoihin. Yhtiö on ostanut runsaasti tuulivoimaosuuksia, ja lisäksi Kymijärven voimala-alueelle rakennetaan valtavaa energialaitosta, joka alkaa syksyllä 2019 kaukolämpöä puuhakkeesta. Anna-Kaisa Kojo

Kalle Puttonen

Lahti Energia on myynyt maakaasuliiketoimintansa. Maakaasun jakelu siirtyi Auris Kaasunjakelulle ja myynti Suomen Kaasuenergialle lokakuun alussa.

Lahti Energialla on ollut noin 300 maakaasuasiakasta, muun muassa teollisuuslaitoksia sekä joukko omakotitaloja Ahtialan suunnalla Lahdessa.

– Maakaasu on ollut erinomainen polttoaine Lahden alueelle ja on sitä jatkossakin. Se on ollut myös kannattavaa liiketoimintaa Lahti Energialle. Maakaasuverkon myynti kuitenkin tukee strategista valintaamme: näin saatavaa pääomaa voidaan käyttää uusiin uusiutuvan energian liiketoimintoihin, totesi Lahti Energian toimitusjohtaja Eero Seesvaara.

Maakaasumyynti toi viime vuonna lähes viisi prosenttia yhtiön175 miljoonan euron liikevaihdosta.

Maakaasun käyttö Lahti Energian tuotannossa jatkuu. Maakaasun osuus oli vuonna 2017 lähes 10 prosenttia konsernin polttoainekäytöstä.

– Pitkäaikaisena jatkuva yhteistyö Lahti Energian kanssa tekee meistä molemmista vahvemmat yhdessä vastaamaan vuonna 2020 vapautuvan Suomen maakaasumarkkinan haasteisiin, sanoi Suomen Kaasuenergian toimitusjohtaja Mika Paloranta.

Maakaasuliiketoiminnan myynnillä ei ole välittömiä vaikutuksia maakaasuasiakkaille. Laskutus siirtyy uudelle omistajalle ensi vuoden alussa. Vikapäivystysnumero 0800 397 244 jatkuu ennallaan 31. maaliskuuta 2019 asti.

Uusi toimija vastaa toimituksista ja niihin liittyvistä velvoitteista voimassa olevien sopimusten edellyttämällä tavalla.

Kaupassa ei siirry henkilökuntaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden torilla kotimaisen mustikan hinta on laskenut edellisvuodesta – katso, miten Lahti sijoittui neljän kaupungin hintavertailussa
 2. Maskit ovat paikoin lopussa Lahdessa, täydennystä luvassa lähipäivinä – "Kertakäyttöisten suusuojien saatavuus on tällä hetkellä taattu"
 3. Lahden keskustaan avataan kokkeja myöten venäläinen ravintola
 4. Kaavoittajan mukaan Lahdessa sijaitsevan Tapanilakodin yksikön toiminta on asemakaavan vastaista – Kädenväännön toinen osapuoli on kannellut viranomaistoiminnasta
 5. Henkka ja Kivimutka punoivat suunnitelmiaan vajassa Kerinkalliolla – oikeanmuotoista leipää haettiin kiireellä kaupasta elokuvan kuvauksissa
 6. Näppis: Henna on kieltämättä radan varressa mutta ennen kaikkea moottoritien melussa. Nelostien jyrinä yötä päivää. Käykää kuuntelemassa.
 7. Vili Uuskallion näkökulma: Yhtymän johto onnistui, mutta sitten Lahti veti maton alta
 8. Henkilöauto suistui tieltä Kärkölässä
 9. Lukijalta: Miksi en kannata sote-yhteisyritystä?
 10. Ihmismassa täytti Lahden markkinat, turvavälit unohtuivat vilskeessä
 11. Yllättävä trendi paljastui peruskoulun ysiluokkalaisten päättötodistuksista – nyt tutkitaan, saavatko oppilaat liian hyviä numeroita
 12. Libanonissa sattuneen räjähdyksen uhriluku jatkaa kasvuaan, ainakin 135 on kuollut - lue yön uutiskooste
 13. Pääkirjoitus: Keskustan puheenjohtajakisa edelleenkin kahden kauppa
 14. Tukkirekka paloi hinauskuntoon Messiläntiellä Lahdessa
 15. Miedon makuinen kesäkurpitsa taipuu moneksi – sillä voi mehevöittää vaikka kakun

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.