"Konsepti ei toiminut tällaisenaan" - Hello! Kesäterassi jatkaa Lahden torilla erilaisella tuotevalikoimalla

Hello! Kesäterassin tuotevalikoiman lisäksi myös liian isot vessat kaipaavat Martin Mustosen mukaan muutosta. Janne Ranne

Heidi Asplund

Pitkän väännön ja odottamisen jälkeen Lahden torille pystytetty Martin Mustosenpop up -terassi saa jatkoa ensi kesänä. Mustosella on vuokrasopimusta jäljellä vielä kolmeksi kesäksi.

Toukokuussa aloittanut Hello! Kesäterassi ei vetänyt suurta määrää porukkaa ensimmäisenä kesänään.

– Olisi voinut mennä paremminkin, Mustonen myöntää.

– Meillä ei ollut odotuksia ensimmäiselle kesälle. Ehkä se konsepti ei sellaisenaan toiminut siinä paikassa. Siellä on niin monta terassia, jotka tarjosivat samaa, hän pohtii.

"Ensi kesänä tehdään parempi"

Hello! on tunnettu Lahdessa hampurilaisistaan. Moni kävijä odottikin Mustosen mukaan, että ravintolan pop up -kesäterassilta saisi ravintolan ruokia. Näin ei kuitenkaan ollut, vaan terassi keskittyi enemmän juomiin. Myynnissä oli terassikonseptia varten tehtyjä hot dogeja.

Ensi kesän konseptia Mustonen ei vielä tiedä.

– Emme ole ehtineet miettiä tarkemmin kuin että tehdään parempi ensi kesäksi. Tuotetarjonnan osalta tulee muutoksia. Pitäisikö olla enemmän ruokapainotteinen? Olisi mielenkiintoista tuoda vege-painotteista ruokaa sinne. Pitää vähän kysellä ihmisiltä, mitä he haluaisivat.

Mustosta harmittaa, kuinka vähän ihmisiä Lahden torilla ylipäänsä käy.

– Välillä tuntui, ettei torilla ole ketään, vaikka oli lämmin keli, ja se on sääli. Tori pitäisi saada jollain tapaa vilkkaammaksi. Siihen ei yksin pysty, vaan tarvitaan kaikki torin toimijat mukaan.

Terassi tarjolla hiihtokeskuksiin

Mustonen on yhä innoissaan pop up -terassistaan, joka rakennettiin varta vasten tätä käyttöä varten. Siinä on noin 100 asiakaspaikkaa, myyntipiste ja wc-kontteja ja siinä voi tarvittaessa myös valmistaa ruokaa.

Rakennelmassa ei ole erillistä viemäröintiä, vaan jätteet kulkeutuvat wc-kontin alle rakennettuun erilliseen säiliöön, joka tyhjennetään kiireellisinä aikoina kerran päivässä, hiljaisempina aikoina parin päivän välein.

– Se malli on magee. Se on helppo kasata ja viedä pois, Mustonen kehuu.

Terassi viedään Lahdessa olevaan varastoon. Ajatuksena on, että terassia voisi tarjota talveksi esimerkiksi johonkin laskettelukeskukseen.

– Pari viikkoa sitten pohdittiin, että se sopisi sellaiseen. Vielä ei olla keretty soitella mihinkään ja kysellä, olisiko sille tarvetta. Se sopisi tosi hyvin laskettelukeskukseen, koska on puinen ja moderni ja teimme siitä heti saman tien talvikäyttöisen, Mustonen toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.