Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Lamkin yt-neuvottelut päätökseen - 30 työntekijää irtisanottiin

Lahden ammattikorkeakoulun (Lamk) yhteistoimintaneuvottelut päättyivät 30 työntekijän irtisanomiseen. Työvoiman vähennys kohdistuu hallinto- ja tukipalveluhenkilöstöön. Lisäksi seitsemän henkilön työsuhde päättyy muunlaisin järjestelyin ja 10 henkilölle tarjotaan muuta työtä irtisanomisen välttämiseksi.

Irtisanomisten lisäksi Lamkissa etsittiin myös toiminnallisia ja tilavuokriin liittyviä säästöjä.

– Tuloksellisuuden parantaminen edellyttää vahvoja toiminnallisia muutoksia perustoiminnassamme. Jatkossa keskitymme entistä vahvemmin perustoimintoihin, koulutukseen ja TKI-toimintaan, Lahden ammattikorkeakoulun rehtori Turo Kilpeläinen sanoo Lamkin lähettämässä tiedotteessa.

Kilpeläisen mukaan Lamk hakee muutoksilla ratkaisuja paitsi toimintamme uudistamiseen myös taloudellisiin haasteisiin.

– Vaikeasta tilanteesta huolimatta meidän on katsottava rohkeasti tulevaisuuteen ja luotettava omaan tekemiseen yhdessä ja yhteistyössä.

Lahden ammattikorkeakoulu aloitti yt-neuvottelut elokuun alkupuolella. Tavoitteena oli etsiä lähes kolmen miljoonan euron säästöt ensi vuodelle, sillä Lamkin toiminnan tuloksellisuus on jäänyt jälkeen valtakunnallisesta keskiarvosta. Se seurauksena myös valtiolta saatava rahoitus on pienentynyt.

Yt-neuvottelut koskivat koko henkilöstöä. Lamkilla on 364 kokoaikaista työntekijää ja henkilöstökulujen osuus budjetista on 61 prosenttia.

Neuvotteluiden alussa Lamk tiedotti, että neuvottelut kohdistuvat muuhun kuin opetushenkilöstöön. Heitä on 59 prosenttia työntekijöistä.