Lahtelaisliikemies Mika Wilenius haki Pallas Rakennusta konkurssiin – Yle: Saatavat on nyt maksettu

Mika Wilenius kuului SSR-konsernin perustajiin ja omistajiin. Pertti Louhelainen

Heidi Asplund

Rakennusyhtiö Pallas Rakennuksen, entisen SSR Groupin, ympärillä nähtiin keskiviikkona erikoinen sotku. Lahtelainen liikemies, SSR Groupin yksi perustajista ja entisistä omistajista Mika Wilenius haki Pallas Rakennusta konkurssiin maksamattomien velkojen vuoksi. Konkurssiin hakeminen on velkojan äärimmäinen tapa saada velallinen maksamaan velkansa tai muun saatavan.

Ylen tietojen mukaan Wilenius kuitenkin perui hakemuksensa heti keskiviikkona.

SSR Group -konserni myytiin keväällä Lapland Hotels -hotelliketjusta tunnetun yrittäjän Pertti Yliniemen johtamalle suomalaiselle sijoittajaryhmälle. Sen jälkeen konserni on uudistanut nimensä, omistuksensa, hallintonsa ja johtonsa. Nyt nimellä Pallas Rakennus kulkeva yritys on valtakunnallinen rakennusyhtiö, jolla on seitsemän alueyhtiötä. Yksi niistä on Päijät-Häme.

Mika Wilenius kuului SSR-konsernin perustajiin ja omistajiin. Kaupan myötä hän ja muut omistajat Tapani Pöyry, Jorma Tamminen ja Kari Kangas luopuivat omistuksistaan ja tehtävistään konsernissa.

Käsittely Vantaalla

Konkurssihakemusta käsitellään Vantaan käräjäoikeudessa, koska Pallas Rakennuksen pääkonttori on Vantaalla. Konkurssihakemuksen mukaan Wilenius peri reilun 53 000 euron saatavaa. Hakemus vaikuttaa olevan yhä virallisesti voimassa, koska Wilenius ei käräjäoikeuden mukaan ollut vielä keskiviikkona virka-ajan puitteissa perunut hakemustaan.

Hakemuksesta ilmenee, että Wilenius on antanut Pallas Rakennukselle (silloinen SSR Group) osakaslainaa kesäkuussa 2017 runsaat 457 000 euroa. Tästä summasta jatkajayhtiö Pallas on maksanut takaisin vain puolet. Toisen puolikkaan maksu erääntyi 30. elokuuta tänä vuonna, mutta tämä maksu on vielä avoin.  

Wilenius kuitenkin haki konkurssihakemuksessa vain pienempää 53 000 euron summaa.

Pallas kiistää kaiken

Pallas Rakennus julkaisi keskiviikkona tiedotteen, jossa toimitusjohtaja Jyrki Lautarinne kiisti saatavat.

– Konkurssihakemukselle ei ole perusteita, ja Pallas Rakennus kiistää sen. Pallas Rakennus on maksanut kaikki Wileniuksen konkurssihakemukseen liittyvät lainasaatavat, hän totesi.

Lautarinne täsmensi vielä myöhemmin Ylelle, että yhtiö maksoi Wileniukselle 230 000 euroa viime perjantaina. Korot yhtiö maksoi myös äskettäin eli saatavia ei jäänyt. Maksut olivat myöhässä elokuun lopulla olleesta eräpäivästä.

Wilenius vahvisti Ylelle saaneensa toisen summan perjantaina ja korot keskiviikkona, joten konkurssihakemus on hänen mukaansakin nyt aiheeton.

ESS ei tavoittanut Jyrki Lautarinnettä eikä Mika Wileniusta kommenttia varten.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Katkenneen voimajohtopylvään korjaus etenee Lahden Patomäessä
 2. Gallup: Kysyimme Lahdessa liikkuneilta, suuntaavatko he Salppurin kisoihin, vastaus oli yksiselitteinen ei – "Aiemmin kisat näkyivät Lahdessa enemmän"
 3. Janne Jalasvaara palaa Pelicansin takalinjoille - katso joukkueen kokoonpano illan kotiotteluun
 4. Herola aloitti Salpausselällä lupaavasti – yhdistetyn varakilpailussa kolmas
 5. Samae Koskinen esiintyy kesällä Villähteen uusilla festivaaleilla
 6. Pelicansin A-nuoret käyvät kriittiseen loppurutistukseen – katso suora lähetys ottelusta tänään kello 18.30
 7. Asiantuntijat kyseenalaistivat Aika jonka sain -elokuvalle myönnettyjen palkintojen arvon – Olga Temonen vastaa: "Minulla ei ole tapahtumasta mitään pahaa sanottavaa"
 8. Kapisia kettuja liikkeellä Lahden seudulla - lauha talvi suosii tautia
 9. Pelicans-pomo Pasi Nurminen luottaa, ettei kyseenalainen seuraennätys uusiudu
 10. Pelicans päästää Jesse Ylösen Pohjois-Amerikkaan
 11. Koronan vaikutukset päijäthämäläisiin yrityksiin vaihtelevat - Suomeen jäänyt Oilonin Kiinan-yksikön toimitusjohtaja rytmitti päivänsä uusiksi, jotta saa palaverit hoidettua aikaerosta huolimatta
 12. Hollolan kunta tarjoaa kesätyösetelin jokaiselle 9.-luokkalaiselle
 13. Näppis: Mistä näkee että Salppurin kisat on tulossa? Ei mistään. Eivät osaa markkinoida. Miksei torille laiteta lipunmyyntiä ja esiintymislavaa ja ohjelmaa jne.
 14. Linja-autoista varastettiin polttoainetta Heinolassa
 15. Antti Röngän esikoisromaanin käännösoikeudet myytiin Ranskaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.