Apua lapsiperheille ilman ajanvarausta Lahdessa – edes nimeä ei ole pakko kertoa

Emmi Tuomisto

Lapsiperheet pääsevät tästä viikosta alkaen Lahdessa perheohjaajan puheille ilman ajanvarausta eikä edes omaa nimeä ole pakko kertoa. Palvelun tarkoituksena on varmistaa se, että ihmiset saisivat apua ongelmiinsa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja mahdollisimman matalalla kynnyksellä.

Perheohjaajan juttusille voi kuitenkin tulla myös pienempien murheiden kanssa. Keskustella voi vaikka päiväunista tai potta-asioista.

– Käynnin kesto vaihtelee tarpeen mukaan, yleensä vartista puoleen tuntiin. Pienin askelin siis autetaan ja tsempataan perhettä eteenpäin, sanoo sosiaaliohjaaja Mirva Illi-Lampio tiedotteessa.

Perheohjaaja on tavattavissa maanantaisin klo 9–12 Launeen neuvolassa ja Mukkulan neuvolassa keskiviikkoisin klo 9–12. Palvelu on avoinna kaikille lapsiperheille asuinalueesta riippumatta. Jos palvelusta saadaan hyviä kokemuksia, sitä voidaan laajentaa muihinkin neuvoloihin.

Aiheeseen liittyvää

  1. Lukijalta: Ylisukupolvinen huono-osaisuus erityisen voimakasta Päijät-Hämeessä – perheitä pitäisi tukea jo ennen lasten syntymää 11.10.2018 13:06

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut