Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuliko kotiseudun uutiset luettua viime viikolla? Testaa tietosi uutisvisassa

Apua lapsiperheille ilman ajanvarausta Lahdessa – edes nimeä ei ole pakko kertoa

Lapsiperheet pääsevät tästä viikosta alkaen Lahdessa perheohjaajan puheille ilman ajanvarausta eikä edes omaa nimeä ole pakko kertoa. Palvelun tarkoituksena on varmistaa se, että ihmiset saisivat apua ongelmiinsa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja mahdollisimman matalalla kynnyksellä.

Perheohjaajan juttusille voi kuitenkin tulla myös pienempien murheiden kanssa. Keskustella voi vaikka päiväunista tai potta-asioista.

– Käynnin kesto vaihtelee tarpeen mukaan, yleensä vartista puoleen tuntiin. Pienin askelin siis autetaan ja tsempataan perhettä eteenpäin, sanoo sosiaaliohjaaja Mirva Illi-Lampio tiedotteessa.

Perheohjaaja on tavattavissa maanantaisin klo 9–12 Launeen neuvolassa ja Mukkulan neuvolassa keskiviikkoisin klo 9–12. Palvelu on avoinna kaikille lapsiperheille asuinalueesta riippumatta. Jos palvelusta saadaan hyviä kokemuksia, sitä voidaan laajentaa muihinkin neuvoloihin.